Zobudili sme sa do búrlivého rána. Na severozápade udierajú prvé silné blesky

Veronika Salayová

Aj dnešný deň sa bude niesť v znamení búrok. Búrky začali vystrájať už od skorých ranných hodín na severozápadnom Slovensku.

Počas noci sa od západu k nám približovali búrky, ktoré vydržali, a okolo 6.00 hod. začalo byť opäť na Slovensku búrlivo. Prvé búrky sa dnes ráno objavili nad Trenčínom v oblasti Bielych Karpát.

S pribúdajúcimi minútami sa búrkach opäť začalo viac dariť a aktuálne sa do búrlivého rána zobúdzajú v okolí Púchova a Žiliny, kde sa nachádza búrky, ktorá sa pohybuje len veľmi pomaly.

Búrka opäť prináša najmä zosilnený dážď. Nedeľu teda začíname opäť búrkami a dnes to nebude zďaleka všetko. Búrkam sa bude dariť počas celého dňa, pričom najbúrlivejšie bude dnes v popoludňajších hodinách.

 

Najviac búrok čaká Slovensko poobede

Už okolo poludnia začne v horských oblastiach pomerne rýchlo narastať kopovitá oblačnosť, z ktorej sa postupne sformujú početné prehánky a búrky.

Búrky hrozia predovšetkým svojimi výraznejšími zrážkami, keďže sa môže opäť vyskytnúť niekoľko stacionárnejších búrok. Počas popoludnia tak počítajte s búrkami, a to predovšetkým na strednom Slovensku v oblasti hôr.

Dnešné búrky však môžu byť aj intenzívnejšie a silnejšie ako počas včerajšieho dňa. Vývoj situácie sledujeme LIVE v našom prenose. Odporúčame sledovať aktuálny vývoj aj na radare.

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd