Zlé počasie nemá konca. Dnes sa počasie zasa zhorší. Udrú búrky a bude opäť pršať

Peter Minárik

Po včerajšom slnečnom počasí sa dnešné počasie opäť zhorší. Počasie na našom území dnes bude ovplyvňovať studený front, ktorý na naše územie prinesie opäť vlnu dažďa, no pripraviť sa treba aj na búrky.

Uplynulé hodiny priniesli aspoň dočasne zlepšenie počasia. Výbežok vyššieho tlaku vzduchu priniesol na naše územie slnečnejší a teplejší utorok. Výnimkou bol len východ, kde sa počas včerajšieho dňa vyskytli dokonca aj búrky.

Počas dnešného dňa nás čaká ďalšie zhoršenie počasia. Postará sa o to studený front, ktorý prinesie zamračené a upršané počasie. Hrozia nám aj búrky.

Zrážky prídu dopoludnia

Studený front sa aktuálne nachádza nad Nemeckom a nad Českou republikou a už v týchto chvíľach sa oblačnosť, ktorá s týmto studeným frontom súvisí začína nasúvať aj nad naše územie.

Ešte do poludnia počítajte s tým, že sa postupne od západu na našom území rozprší. Pršať bude predovšetkým v severozápadnej polovici nášho územia, kde počas dnešného dňa môže spadnúť až do 10 mm zrážok.

Dnes sa však nevyskytne len dážď, ale počítať treba aj s búrkami. Tie hrozia predovšetkým v popoludňajších hodinách a vyskytnúť sa môžu prakticky na celom našom území a to aj v lokalitách, ktoré zasiahne poludňajší dážď. Netreba sa však obávať výraznejších škôd. Tie by búrky nemali spôsobiť.

Stále bude chladno

Keďže dnes bude na našom území pršať a vyskytne sa málo slnečných lúčov, tak v porovnaní so včerajším dňom bude na pocit chladnejšie. A chladnejšie počasie nás čaká aj v nadchádzajúcich dňoch.

Teploty začnú stúpať výraznejšie až počas nadchádzajúceho víkendu. Otepľovanie však bude postupné a výraznejšie oteplenie nás čaká v priebehu budúceho týždňa. Viac o vývoji na budúci týždeň nájdete TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd