Zemetrasenia v Turecku neustávajú. Došlo k ďalšiemu silnému zemetraseniu

Peter Minárik

Juhovýchodným Tureckom dnes vo večerných hodinách otriaslo ďalšie silné zemetrasenie. Zem sa tak chveje aj dva týždne po ničivých zemetraseniach, ktoré zasiahli juhovýchodné Turecko a Sýriu 6. februára.

Turecko aj naďalej zažíva zemetrasenia po dvoch silných zemetraseniach, ku ktorým došlo 6. februára. Dnes večer, v sobotu 18. februára, došlo k ďalšiemu zemetraseniu s magnitúdou väčšou ako 5.

K silnému zemetraseniu došlo o 20:31 nášho času v hĺbke asi 10 km, čo sú rovnaké parametre, ako počas ničivých zemetrasení spred dvoch týždňov. Práve plytkosť zemetrasení ma svedomí obrovské škody.

epicentrum zemetrasenia v Turecku, zdroj: EMSC
epicentrum zemetrasenia v Turecku, zdroj: EMSC

Dnešné večerné zemetrasenie malo magnitúdu 5.2 a epicentrum ležalo v provincii Kahramanmaras, čiže v oblasti, ktorá je vážne poškodená.

Podľa prvotných informácii ľudia opäť vybiehali zo svojich domovov a hlásia zrútenie len už poškodených a opustených budov.

Po silnom zemetrasení zo 6. februára sa v oblasti vyskytli už stovky ďalších, prevažne menších zemetrasení. Dnešné zemetrasenie však patrí k tým silnejším. Celková bilancia obetí zemetrasenia v Turecku dnes vzrástla nad 40 000, pričom Sýria hlásia viac ako 6 000 obetí. Sýria však počet obetí neaktualizovala už niekoľko dní a to aj pre prebiehajúci vojenský konflikt. Celkový počet obetí je tak výrazne vyšší.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Zajtra
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Občasný dážď
20 °C / 10 °C
Vladislav
Štvrtok
Dážď
22 °C / 7 °C
Edita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd