Záver týždňa zmenu počasia neprinesie. Jesennú idylku naruší silnejší vietor

Záver týždňa zmenu počasia neprinesie. Jesennú idylku naruší silnejší vietor
Dominik Cenkner

Pred väčšinou z nás sú už len posledné hodiny v práci a nastane záver týždňa. Počasie dnes výraznejšiu zmenu neprinesie, väčšinu tak čaká krásny jesenný deň.

Počasie u nás bude dnes ovplyvňovať tlaková výš so stredom nad Moskovskou oblasťou, ktorá do našej oblasti bude naďalej zasahovať od severovýchodu. Práve po zadnej strane tejto tlakovej výše bude od juhu do strednej Európy naďalej prúdiť teplý vzduch.

V piatok tak bude prevládať jasné až polojasné počasie. Len na juhozápade bude miestami zväčšená oblačnosť.

Ráno a predpoludním treba v nižších polohách počítať s hmlou alebo nízkou oblačnosťou. Tá sa ojedinele udrží aj dlhšie. Na cestách preto jazdite opatrne.

 

Teploty takmer typické pre jesenný deň

Maximálne denné teploty dnes vystúpia v rozmedzí od +12 °C do +17 °C. V lokalitách s dlhšie trvajúcou oblačnosťou bude o niečo chladnejšie, a to okolo +10 °C.

Teploty tak budú takmer typické pre jesenný deň. Oproti dlhodobému priemeru budú teploty vyššie len na severozápade územia.

Ako sme informovali vo štvrtok, Slovensko čakajú veternejšie dni. Silnejší vietor nás potrápi aj dnes.

Fúkať bude prevažne juhovýchodný vietor do 4 m/s (15 km/h). Na západe a v Honte bude dosahovať rýchlosť 4 až 9 m/s (30 km/h), pričom ojedinele, najmä na Záhorí môže dosahovať nárazy až 19 m/s (70 km/h).

 

S rovnakým charakterom počasia treba počítať aj v priebehu víkendu. Viac prezrádza naša predpoveď počasia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
15 °C / -2 °C
Lukáš
Zajtra
Jasno
17 °C / -1 °C
Kristián
Nedeľa
Jasno
16 °C / -3 °C
Vendelín
Pondelok
Jasno
16 °C / -4 °C
Uršuľa
Utorok
Jasno
17 °C / -4 °C
Sergej
Streda
Jasno
16 °C / -3 °C
Alojza
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd