Zásah priamo z nebies. Do sochy Krista v brazílskom Rio de Janeiru udrel blesk

Dominik Cenkner

Znamenie alebo len bežná udalosť nakoľko sa na svetoznámej soche nachádza bleskozvod? Tak či onak, fotografie umelca Fernanda Braga obleteli svet.

V piatok ochromila juh Brazílie búrka. Blesky v Rio de Janeiro lietali na všetky strany a zasiahli aj ikonickú sochu Krista Spasiteľa. V ten moment stlačil spúšť fotoaparátu umelec Fernando Braga, a vyhotovil tak dosť možno životnú snímku, ktorá sa stala hitom internetu.

Monument na kopci Corcovado je ikonou nielen Ria de Janeira, ale aj celej Brazílie. Socha Krista Spasiteľa je najväčšou skulptúrou, ktorá zachytáva Ježiša, na svete. Stavať sa začala už pred sto rokmi.

Vzhľadom na svoju polohu na vrchole kopca v minulosti opakovane poslúžila ako bleskozvod. Blesk do sochy udrel napríklad v roku 2014, keď ju živel poškodil natoľko, že ju museli Brazílčania opraviť - Ježišovi odťalo kúsok z prsta.

Teraz do slávneho monumentu udrel blesk znova. Stalo sa tak počas piatkovej búrky.

Fotografie sa stali virálnymi

Keď začali nebo nad Riom križovať blesky, fotograf Fernando Braga spozornel. O siedmej večer tamojšieho času sa mu podarilo odfotiť neuveriteľnú snímku, ktorá presne zachytáva moment, kedy sa blesk dotýka vrcholu sochy.

Umelec sa snímkou pochválil na sociálnych sieťach, kde fotografia vyvolala búrlivú odozvu. Užívatelia snímku rýchlo rozšírili.

So svojimi úlovkami sa môžete pochváliť

Na záver len pripomíname, že ak sa vám podarí zachytiť, či už vo forme fotografie alebo videa, niečo zaujímavé s počasím či astronómiou, určite nám to pošlite.

Môžete tak urobiť napr. prostredníctvom tohto odkazu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
16 °C / -3 °C
Vendelín
Zajtra
Jasno
16 °C / -4 °C
Uršuľa
Utorok
Jasno
17 °C / -4 °C
Sergej
Streda
Jasno
16 °C / -3 °C
Alojza
Štvrtok
Jasno
15 °C / -4 °C
Kvetoslava
Piatok
Jasno
16 °C / -4 °C
Aurel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd