ZAPLAVENÉ cesty už aj na VÝCHODE: Ktorým úsekom sa vyhnúť?

Ema Bazhaykin

Západom Slovenska sa včera prehnali silné prívalové zrážky, ktoré zaplavili mestá i obce a pod vodou zanechali aj mnohé cesty. Od dnešného rána intenzívne prší aj na východe, kde tiež zostávajú cesty pod vodou. Ktoré komunikácie sú už prejazdné a ktorým by ste sa, naopak, mali vyhnúť?

Silné búrky a prívalové zrážky včera nechali pod vodou ulice aj cesty v mnohých mestách. Cesty v Nitre, Hurbanove, Komárne či Nových Zámkoch boli na mnohých úsekoch neprejazdné. 

Najkritickejšia bola situácia v Nitre, kde voda zaplavila centrum mesta. Pri obchodnom dome Mlyny bola ulica plná vody a autá mali veľký problém s prejazdom. Rovnako tak bolo zatopené aj Štefánikovo nábrežie a Štúrova ulica. Pri Mlynoch dokonca voda poškodila vozovku pri hlavnej križovatke a aj chodník. 

Na západe už odstraňujú škody

Podľa čerstvých dopravných správ však už voda z najviac postihnutých úsekov na západe ustúpila a cesty sú opäť prejazdné.

Horšia situácia je stále v Nitre, kde po včerajšom vyčíňaní počasia zostali poškodené cesty a voda potrhala asfalt, dávajte si tu preto za volantom pozor.

Poškodená cesta je na Štúrovej (Štefánikova trieda), kde sa zdržíte 10 minút v oboch smeroch. 

 

Ranné prívalové dažde začínajú robiť problémy na východe

Zatiaľ čo na západe sa v neskorých večerných hodinách situácia upokojila, na východe začali búrky úradovať v skorých ranných hodinách, čo sa už podpísalo aj na vodných tokoch.

V obci Široké v okrese Prešov sa vylial potok, voda a veľké kamene tu komplikujú dopravu. Prechádzajte tadiaľto mimoriadne opatrne.

Kritická situácia je už aj v okrese Gelnica, kde medzi obcami Veľký Folkmar a Kojšov zaplavilo cestu. Úsek je neprejazdný.

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
35 °C / 15 °C
Melánia
Zajtra
Búrky
25 °C / 14 °C
Diana
Utorok
Prehánky, búrky
27 °C / 12 °C
Berta
Streda
Prehánky
25 °C / 11 °C
Miloslav
Štvrtok
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Prokop
Piatok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Cyril
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd