ZAPLAVENÁ cesta v Dolnom Kubíne: Voda siaha autám až po okná

Ema Bazhaykin

Búrky udreli na strednom Slovensku v plnej sile a okrem krupobitia či bleskov prinášajú aj intenzívne dažde. Povodne hrozia vo viacerých mestách, aktuálne zaplavilo cesty v Dolnom Kubíne. 

Intenzívne búrky sužujú stredné a východné Slovensko už od skorého poludnia. S pribúdajúcimi hodinami len naberajú na sile a hrozia nebezpečnými sprievodnými javmi, akými sú blesky, krupobitie či prívalové povodne.

Pre intenzívne dažde je vydaný v niektorých oblastiach až 3. stupeň výstrahy pred prívalovými povodňami, ktorý by mal platiť do večerných hodín.

Vzhľadom na očakávané prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín hlavne na malých tokoch s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom PA. Je predpoklad výskytu sprievodných povodňových javov aj mimo tokov. 

 

V najväčšom ohrození sú okres Gelnica, Prešov a Košice okolie – Bodva a Hornád. Zrážkomerné stanice na Hornáde v obci Švedlári (okolie Košíc) namerali v priebehu 2 hodín až 56,4 mm zrážok, v obci Ždaňa dokonca 57,8 mm zrážok v priebehu poslednej hodiny.

Aktuálne však so zatopením z dôvodu silných dažďov nemajú len na juhovýchode krajiny, ale aj na Orave, kde v Dolnom Kubíne zatopilo cestu. Tá je momentálne neprejazdná

V Dolnom Kubíne zaplavilo cestu, zvýšte pozornosť

Voda zaplavila cesta pod železničným mostom v Dolnom Kubíne na Orave, kde sú zrážky nemenej intenzívne než na juhovýchode Slovenska.

V priebehu jednej hodiny tu spadlo vyše 25 mm zrážok, podľa amatérskych zrážkomerných staníc dokonca vyše 30 mm.

Cesta je momentálne neprejazdná a voda siaha autám až po okná. Ak ste za volantom, dávajte si pozor a tomuto miestu sa radšej vyhnite.

 

V prípade, že sa stanete svedkami nebezpečných sprievodných javov dnešných búrok, neváhajte sa s nami podeliť cez náš WhatsApp.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd