Začínajú sa tvoriť PRVÉ BÚRKY. V ktorých okresoch ich očakávať?

Začínajú sa tvoriť PRVÉ BÚRKY. V ktorých okresoch ich očakávať?
Ema Bazhaykin

Ako sa očakávalo, už krátko popoludní vznikajú na našom území prvé dnešné búrky. Kde je aktuálne búrlivo? 

Nad naším územím sa dnes už prejavuje vplyv studeného frontu, ktorý priniesol aj zväčšenú oblačnosť. V priebehu popoludnia tak začalo dochádzať aj k zhoršeniu počasia.

Predovšetkým v horských oblastiach krátko popoludní začala vznikať kopovitá oblačnosť a okolo 13:00 h sa ukázali už aj prvé búrky.

Na strednom Slovensku začína byť búrlivo

Ako sa podľa prognóz predpokladalo, búrlivo dnes bude predovšetkým na strednom Slovensku.

 

Prvá oblačnosť sa začala vytvárať okolo poludnia a okolo 13:00 h už prvých pár bleskov udrelo v okolí Poľany. Za necelú hodinu zaznamenali detektory bleskov už vyše 50 bleskových výbojov

Ako budú búrky pokračovať?

Včera sa na našom území vyskytlo niekoľko pomerne prekvapivých búrok, ktoré začali vznikať nad Banskobystrickým krajom, a postupne sa presúvali smerom k juhozápadu.

Dnes by mala byť situácia veľmi podobná. Prvé búrky už začali vznikať nad stredným Slovenskom a postupovať by mali taktiež k juhozápadu.

Búrky sa dnes očakávajú v týchto oblastiach
Búrky sa dnes očakávajú v týchto oblastiach, foto: iMeteo

Búrky budú oveľa početnejšie a intenzívnejšie než tie, aké sa vyskytovali včera. Dnešné búrky by dokonca mohli byť aj tými najintenzívnejšími v tomto pracovnom týždni. 

Nebezpečným sprievodným javom dnešných búrok bude predovšetkým prívalový dážď. Búrky budú stacionárne, čo môže vyvolať aj potencionálne bleskové povodne. V ktorých okresoch Slovenska dnes čakať búrky, si pozrite TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
19 °C / 3 °C
Ľudomil
Zajtra
Občasný dážď
17 °C / 2 °C
Jolana
Pondelok
Občasný dážď
19 °C / 4 °C
Ľudomila
Utorok
Prehánky
23 °C / 6 °C
Olympia
Streda
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Konštantín
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd