Začiatok týždňa sa bude niesť v duchu príjemných teplôt, ale aj oblačnosti

Začiatok týždňa sa bude niesť v duchu príjemných teplôt, ale aj oblačnosti
Ema Bazhaykin

Nad našou oblasťou prevláda stabilné počasie, ktoré nám prináša príjemné teploty, ale často aj zatiahnutú oblohu. Iné to nebude ani v prvý deň pracovného týždňa.

Od západu dnes bude do strednej Európy zasahovať nevýrazný výbežok tlakovej výše. Súčasne bude cez našu oblasť ďalej na východ postupovať rozpadávajúci sa studený front spojený s tlakovou nížou nad Škandináviou a Barentsovým morom.

Mohutná tlaková výš, ktorá aktuálne panuje nad Európou, prináša stabilné počasie, aj keď nie je zárukou typicky modrej jesennej oblohy, keďže vysokotlakové počasie v tomto období prináša inverzie.

Teploty sú však stabilne príjemné či dokonca nadpriemerné, a začiatok týždňa prinesie len mierne ochladenie.

 

Aké počasie nás dnes čaká?

Zatiaľ čo k večeru sa na mnohých miestach nášho územia vyjasnilo, noc postupne priniesla nízku oblačnosťa ojedinele sa ráno vyskytuje aj hmla alebo mrholenie.

Cez deň očakávame jasno až polojasno, dopoludnia miestami zamračené s nízkou oblačnosťou. Výnimočne sa môžu vyskytnúť aj slabé zrážky.

Aj keď sa oproti včerajšku, kedy sa najvyššie teploty v Hurbanove vyšplhali až nad +22 °C, mierne ochladí, stále očakávame príjemných +15 °C až +20 °C. 

 

Na severe a pri nízkej oblačnosti môže ojedinele klesnúť teplota k +13 °C. Teplota na horách vo výške 1 500 m n. m. sa bude pohybovať okolo +9 °C. Fúkať bude prevažne slabý, na juhovýchode mierny severný vietor.

Slnko nás poteší najmä na horách

Pod vplyvom rozsiahlej tlakovej výše sa nad naším územím bude udržiavať inverzná oblačnosť, na väčšine územia preto počítajte v nadchádzajúcich dňoch s oblačným a hmlistým počasím. 

Slnečné lúče aj teplejší vzduch od juhozápadu si budeme môcť užiť najmä na horách, ojedinele aj v nižších polohách.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Zajtra
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Piatok
Jasno
17 °C / 2 °C
Denis Denisa
Sobota
Občasný dážď
10 °C / 2 °C
Pamiatka zosnulých
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd