Vyše 20 úmrtí za 24 hodín v jednom meste. A to len kvôli teplu

Vyše 20 úmrtí za 24 hodín v jednom meste. A to len kvôli teplu
Veronika Sádovská

V dôsledku horúčav v marockom meste Beni Mellal zomrelo za 24 hodín 21 ľudí, informovalo vo štvrtok ministerstvo zdravotníctva. V stredu teplota v tomto regióne dosahovala +48 °C.

Z 21 obetí horúčav zomrelo 17 ľudí v nemocniciach a štyria zomreli mimo zdravotníckych zariadení. „Väčšina úmrtí sa vyskytla medzi ľuďmi trpiacimi chronickými ochoreniami a staršími ľuďmi, pričom vysoká teplota prispela k zhoršeniu ich zdravotného stavu a viedla k ich úmrtiu," napísali regionálne zdravotnícke služby vo vyhlásení.

Mesto Bani Malla sa nachádza približne 200 kilometrov juhovýchodne od Casablanca, v centrálnej časti Maroka. V stredu zaznamenali v rovnomennej provincii +48 °C a vo štvrtok teplota dosiahla +43 °C, informovalo marocké ministerstvo zdravotníctva.

 

Maroko už šiesty rok po sebe bojuje so suchom a extrémnymi teplotami. Tohtoročný január bol najteplejším mesiacom v krajine od roku 1940.

Beni Mellal je mesto s takmer 200 000 obyvateľmi mesto v strednom Maroku ležiace na úpätí pohoria Stredný Atlas, na hranici nížiny Tadla.

 

Horúci vzduch z Afriky už mieri aj k nám

Horúci vzduch pôvodom z Afriky už začína zohrievať vzduch aj u nás. Prílev tohto vzduchu a ďalšia vlna horúčav by mala vyvrcholiť v nedeľu. Pred nami sú tak znova horúce dni, kedy teploty vystúpia až na +35 °C.

Južne od nás bude ešte teplejšie a v Maďarsku očakávajú teploty do +40 °C. Viac sa dozviete v tomto predpovednom článku.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd