Výdatné sneženie už komplikuje dopravu. Pozor si dávajte v týchto lokalitách

Veronika Sádovská

Po pokojnej strede prišlo na naše územie znova plošné intenzívne sneženie. Narastajúce centimetre komplikujú aj dopravu.

Aktualizované o 16:45

Množstvo áut na cestách s pribúdajúcimi hodinami narastá. Ľudia sa vracajú z práce, ale začalo aj husto snežiť. Komplikácie na cestách na seba nenechali dlho čakať.

Pozor na kašovitý sneh

Vrstva čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu v hrúbke 1 až 3 cm sa vyskytuje na cestách v hornatých častiach Žilinského, Banskobystrického, Prešovského a najmä Košického kraja. Ak vodič neprispôsobí jazdu stave vozovky, môže ľahko stratiť kontrolu nad vozidlom.

Sneh sa na cestách síce roztápa, problémom je ale aj to, že pomaly začínajú teploty klesať a môže tak zamŕzať. Sneženie sa pomaly dostáva aj do severnejších oblastí Slovenska.

Neupravené cesty

Plošné sneženie dáva cestárom poriadne zabrať a na prvých úsekoch už vodiči hlásia neupravené cesty. Ide hlavne o úseky v južnej polovici Slovenska. 

Na Dargove sa začína ukladať sneh a šmýka sa. Aktuálne tam už vznikla aj nehoda a premávku púšťajú striedavo, zdržíte sa v oboch smeroch. Rovnako sa šmýka aj na Slanci. Kamiónom sa šmýka aj za Chmeľovom v smere do Giraltoviec.

Neupravené cesty sú medzi Plášťovcami a Veľkým Krtíšom, navyše sa tu šmýka niekoľko kamiónov a o pár km ďalej na výjazde z Veľkého Krtíša do Pôtra sa takisto šmýka viacero kamiónov. 

Pred Koltou v smere z Dvorov nad Žitavou je dopravná nehoda a takisto hlásia aj neupravené cesty. Dopravné nehody pribúdajú na južnom a východnom Slovensku.

Horské priechody sú zatiaľ zjazdné

Horské priechody sú zatiaľ zjazdné, avšak aj tam si treba dávať pozor. Čerstvý, kašovitý alebo utlačený sneh v hrúbke 1 až 2 cm sa nachádza na HP Dobšiná, Štós, Chorepa, Herlianske Sedlo, Vrchslatina, Súľová, Huty, Oravská Lesná, Besník, Pusté Pole, Grajnár a Podspády.

Krátko po 16. hodine uzavreli horský priechod Príslop pre vozidlá nad 10 metrov. Na Čertovici a okolí sú neupravené cesty, navyše sa tam šmýka niekoľko kamiónov a husto sneží.

V oblasti Lovinobane v okrese Košice - juh znižuje dohľadnosť silné sneženie. Pozor si však dávajte všade, kde sneží a nezabudnite na vhodné rozostupy a správne svietenie.

Všetko dôležité pre vás sledujeme online v našom textovom prenose. Ak máte zaujímavé fotografie dnešného sneženia, môžete nám ich poslať do facebookovej skupiny, na náš web alebo WhatsApp.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
15 °C / -2 °C
Lukáš
Zajtra
Jasno
17 °C / -1 °C
Kristián
Nedeľa
Jasno
16 °C / -3 °C
Vendelín
Pondelok
Jasno
16 °C / -4 °C
Uršuľa
Utorok
Jasno
17 °C / -4 °C
Sergej
Streda
Jasno
16 °C / -3 °C
Alojza
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd