JESEŇ OFICIÁLNE ZAČÍNA: Vychutnajte si posledné slnečné dni pred zmenou počasia. Prídu zrážky

JESEŇ OFICIÁLNE ZAČÍNA: Vychutnajte si posledné slnečné dni pred zmenou počasia. Prídu zrážky
Veronika Salayová

Máme pred sebou posledné krásne dni pred zmenou počasia, ktorá nastane už začiatkom budúceho týždňa. Následne príde sychravé počasie so zrážkami. 

Na Slovensku si užívame príjemné jesenné dni, kedy nás hrejú ešte stále teplé slnečné lúče a teploty sa šplhajú k letnej hranici +25 °C.

Avšak je už cítiť aj začínajúcu jeseň, keďže večery a noci začínajú byť chladné až mrazivé. Práve dnes nastáva astronomická jeseň a leto je definitívne za nami. 

Astronomická jeseň tohto roku nastáva dnes 22. septembra 2024 presne o 14:43 h, kedy nastane jesenná rovnodennosť.

 

V tento deň bude denná a nočná časť rovnako dlhá a následne sa budú dni za denného svitu už len skracovať, a to až do zimného slnovratu.

Príde studený front od západu

Pred nami je ešte pár slnečných a teplých dní s teplotami do +25 °C, no zmena v počasí nastane už čoskoro a o slovo sa opäť prihlásia zrážky. 

Charakter počasia sa na Slovensku začne meniť už v utorok, kedy bude od západu postupovať do našej oblasti studený front spojený s tlakovou nížou, ktorej stred sa bude presúvať zo Severného mora nad južnú Škandináviu. Tento studený front prinesie do našej oblasti spomínanú zmenu.

 

V utorok sa tak začne meniť počasie najmä na západe, kde bude pribúdať oblačnosť a objavia sa aj prvé prehánky a dažde. Našťastie, nepôjde o tak veľmi výdatné zrážky, aké sme tu mali naposledy. 

Od stredy sa teda budeme musieť pripraviť na upršané a sychravé počasie aj s poklesom teplôt. Viac o presnom vývoji teplôt na ďalšie dni nájdete TU. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Zajtra
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Občasný dážď
20 °C / 10 °C
Vladislav
Štvrtok
Dážď
22 °C / 7 °C
Edita
Piatok
Prehánky
18 °C / 6 °C
Cyprián
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd