Východom Slovenska sa prehnal búrkový systém. Na viacerých miestach lámal stromy

Dominik Cenkner

Východným Slovenskom sa prehnal silný búrkový systém, ktorý vznikol ešte v Maďarsku, následne sa prehnal metropolou východu a pokračoval smerom k severu do okolia Prešova a Starej Ľubovne. Krátko po 17:00 opustil naše územie a aktuálne sa nachádza nad Poľskom.

V piatok popoludní sa na severovýchode Maďarska sformoval búrkový systém. Ten následne začal postupovať ďalej na sever, smerom k hraniciam so Slovenskom.

Tie prekročil krátko po 15:30 h pričom postupoval na severozápad. Svojou dĺžkou zasiahol Košice, Prešov a postúpil smerom k Starej Ľubovni. Búrkový systém prinášal výraznejší lejak, krúpky, no predovšetkým silný nárazový vietor, ktorý na viacerých miestach východného Slovenska vyvracal stromy.

 

Silný vietor lámal stromy

Silný vietor, ktorý dosahoval v nárazoch rýchlosť cez 80 km/h vyvracal stromy. Množstvo stromov vyvrátil vietor v Košiciach a dokonca aj v Prešove, kde búrkový systém zasiahol toto mesto len svojim okrajom.

 

Len v Košiciach evidujú spadnuté stromy na niekoľkých uliciach. Pri HyperTescu dokonca strhol aj trolejbusové vedenie. Cestujúci preto musia počítať so zdržaním.

Spadnuté stromy v Ke
Spadnuté stromy v Ke, Lenka Róková

Problémy sú aj na Myslavskej ceste. Tam sa do odpratávania cesty pustili samotní vodiči. Dáta zo súkromných staníc ukazujú, že v Košiciach prekročili nárazy vetra rýchlosť až 80 km/h.

Silný vietor strhával stromy aj v Prešove. Vodiči musia jazdiť opatrne.

Situáciu naďalej sledujeme

Všetky dôležité informácie nájdete v našom LIVE textovom prenose.

 

Ten je k dispozícii >>> TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd