Východ Slovenska budia SILNÉ BÚRKY. Ako to bude vyzerať počas dňa?

Východ Slovenska budia SILNÉ BÚRKY. Ako to bude vyzerať počas dňa?
Ema Bazhaykin

Je to len niekoľko hodín, čo si východné Slovensko oddýchlo od nebezpečných búrok, ktoré ho bičovali v nedeľu poobede, a už sa budí do ďalšieho búrlivého rána. Kedy a kde sa dnes ešte búrky vyskytnú?

Nedeľné poobedie sa na východe Slovenska nieslo v duchu silných búrok, ktoré prinášali nebezpečné javy ako prívalové dažde, silný nárazový vietor, vysokú bleskovú aktivitu aj veľké krúpy, niekde aj o veľkosti golfových loptičiek.

Búrky napokon ustali pred 20:00 h a aj východ si tak užil pokojnú sviežu noc. Napriek tomu, že sa počasie stabilizovalo, však pokojná situácia netrvala dlho.

Búrky budia juhovýchodné Slovensko

Aj keď sa búrková situácia k večeru upokojila, už nadránom sa podľa očakávaní objavili lokálne búrky na juhovýchode nášho územia.

 

Búrky sú bleskovo aktívne a od rána detektory bleskov zaznamenali už vyše 3 700 bleskových výbojov. Búrky pomaly postupujú na severovýchod.

Aktuálna búrková situácia k 6:30
Aktuálna búrková situácia k 6:30, zdroj: iMeteo

Aktuálne máme búrky v okolí  Sobraniec, Michaloviec a Sniny, pokračujú ďalej k našim východným haniciam.

Kde a kedy sa dnes ešte búrky objavia?

Naše počasie dnes bude ovplyvňovať tlaková výš, ktorá však prinesie nielen slnečný začiatok týždňa, ale aj vysoké teploty.

 

Pondelok sa bude niesť prevažne v duchu pokojného počasia, len výnimočne treba počítať s búrkami. Oblačnosť a búrky sa budú počas dňa tvoriť prevažne v horských oblastiach najmä vo východnej polovici nášho územia, a to v poludňajších hodinách.

Do našej oblasti sa však naplno obnoví príliv mimoriadne teplého vzduchu. Ten už počas pondelka zodvihne teploty na viacerých miestach nad hranicu +30 °C. V najteplejších regiónoch južného Slovenska by mohlo byť dokonca až cez +35 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
19 °C / 4 °C
Ľudomila
Zajtra
Prehánky
23 °C / 6 °C
Olympia
Streda
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
23 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Skoro jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd