Vo Všeobecnej nemocnici v Tampe sú zavedené protipovodňové plány, no nemocnicu neevakuujú

Peter Minárik

Žiadne evakuácie sa v nemocnici Tampa General Hospital pred príchodom hurikánu Milton neplánujú, uviedol Tony Venezia, senior riaditeľ verejnej bezpečnosti nemocnice.

Plány na kontrolu záplav sú pripravené, keďže budova sa nachádza len niekoľko metrov od zálivu Hillsborough Bay v centre Tampy.

Podľa webovej stránky nemocnice je napájaná energetickou elektrárňou s výškou štyroch poschodí, ktorá sa nachádza 13 metrov nad hladinou mora. Týmto spôsobom generátory nebudú zaplavené, vysvetlil Venezia. Keď bola otázka porovnaná s hurikánom Katrina, Venezia poznamenal, že niektoré nemocnice v New Orleans mali generátory v suteréne.

„Neočakávame, že [pacienti] pocítia počas búrky alebo po nej akúkoľvek zmenu oproti bežnému dňu, takže úroveň starostlivosti zostane rovnaká,“ povedal. V očakávaní prílivovej vlny boli pred nemocnicou postavené zábrany AquaFence, ktoré dokážu odolať vode až do výšky 5 metrov. Nemocnica tieto zábrany použila aj počas hurikánu Helene.

„Počas posledného hurikánu splnila zábrana presne to, na čo bola navrhnutá,“ uviedol Venezia. „Udržala vodu na druhej strane a na strane nemocnice bolo doslova sucho.“

Nemocnica Tampa General Hospital kúpila túto zábranu v roku 2019 a odvtedy ju používa každý rok, dodal Venezia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
22 °C / 7 °C
Slavomíra
Zajtra
Prehánky
17 °C / 5 °C
Valentína
Sobota
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Maximilián
Nedeľa
Skoro jasno
14 °C / 2 °C
Koloman
Pondelok
Skoro jasno
13 °C / 1 °C
Boris
Utorok
Jasno
12 °C / -2 °C
Terézia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd