Vo štvrtok sa prechodne ochladí. V týchto oblastiach si od horúčav oddýchneme

Veronika Sádovská

Leto je v plnom prúde a dnes nás po búrlivej noci čaká prechodné ochladenie. Nebude to však na celom území a od tridsiatok si neoddýchnu všetci Slováci.

V noci cez Poľsko a Česko postúpil smerom na juhovýchod studený front, ktorý čiastočne ovplyvní počasie počas dňa u nás. Za ním sa od severozápadu do našej oblasti rozširuje tlaková výš.

Na západe aj juhovýchode nášho územia sme mali ďalšiu noc, kedy neklesla teplota pod +20°C.  Kde sa dnes môžu tešiť na štvrtkové ochladenie?

 

Na severe a východe bude chladnejšie

Najvyššia denná teplota bude dnes v rozmedzí od +27 do +32 °C, len na severe a východe si od tropických tridsiatok na chvíľu oddýchnu. Bude tam príjemných 22 až 27 °C.

Horúco bude dnes v južnej polovici Slovenska, kde sa bude teplota pohybovať okolo +30 °C. Najteplejšie regióny budú na juhu Banskobystrického kraja, kde môže teplota vystúpiť až na +32 °C.

Čo môže ale spôsobiť aspoň na pocit nižšiu teplotu bude severný vietor, ktorý bude fúkať v nárazoch až do 30 km/h.

 

Pred nami sú ďalšie horúčavy

Dnešným prechodným ochladením ale vlna horúčav nekončí, avšak počas víkendu sa k tropickým teplotám pridajú aj búrky. Našu dlhodobú predpoveď na nasledujúcich 15 dní si môžete pozrieť aj tu.

Pri horúčavách nezabudnite na dostatočný pitný režim a úpravu stravy. O tom ako sa stravovať a správať pri horúčavách sme pre vás pripravili aj tento článok.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Cyril
Zajtra
Jasno
31 °C / 10 °C
Patrik
Nedeľa
Prehánky, búrky
31 °C / 13 °C
Oliver
Pondelok
Prehánky, búrky
32 °C / 11 °C
Ivan
Utorok
Búrky
32 °C / 15 °C
Lujza
Streda
Prehánky, búrky
32 °C / 11 °C
Amália
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd