Víkend bude teplý, no jeho záver prinesie ďalšiu zmenu. Pozrite si, čo nás všetko čaká

Peter Minárik

Pred nami je príjemný víkend, ktorý prinesie aj veľmi vysoké teploty. V závere víkendu sa však počasie výrazne zhorší. Vysoké teploty a slnečné počasie totiž vystriedajú zrážky a aj búrky.

Slovensko čaká príjemné víkendové počasie, ktoré prinesie na naše územie slnečné počasie bez zrážok a s príjemnými dennými teplotami.

Počasie totiž bude pod vplyvom rozsiahlej oblasti vysokého tlaku vzduchu, ktorá má svoj stred nad východnou Európou. Tá k nám počas víkendu prinesie jednak stabilné, ale aj teplé počasie. Po zadnej strane tejto rozsiahlej tlakovej výše k nám totiž bude prúdiť veľmi teplý vzduch od juhu.

Vďaka tomu sa pripravte na príjemné víkendové počasie. Teploty sa pri slnečnom počasí dostanú na +15 až +20 °C. V najteplejších lokalitách nášho územia, najmä na západe môže byť aj nad +20 °C.

V závere víkendu sa počasie pokazí

Nadchádzajúce hodiny tak prinesú na naše územie takmer ukážkové jarné počasie, ale nie nadlho.

Slnečné počasie bude v sobotu aj v nedeľu, avšak v nedeľu večer sa začne počasie od západu kaziť. Blížiť sa k nám totiž bude studený front spolu s brázdou nízkeho tlaku vzduchu.

Oblačnosť začne na západnom Slovensku pribúdať už v nedeľu podvečer a vo večerných, no predovšetkým v nočných hodinách sa treba pripraviť na dážď alebo aj búrky.

Pršať začne už večer

V nedeľu ešte pred západom Slnka by sa podľa najnovších numerických modelov mohli objaviť zrážky v oblasti krajného západu. Dorazí k nám čelo studeného frontu na ktorom sa môžu tvoriť aj búrky.

Prehánky, či búrky sa v noci môžu objaviť na západnom Slovensku, no od západu sa začne rozširovať predovšetkým pole zrážok. Postupne sa tak na viacerých miestach v pondelok rozprší. V pondelok popoludní hrozia aj búrky. Okrem zrážok sa treba pripraviť aj na ochladenie. Teploty však poklesnú len o niekoľko stupňov

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
26 °C / 6 °C
Zdenka
Zajtra
Občasný dážď
25 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Skoro jasno, búrky
24 °C / 10 °C
Vladislav
Štvrtok
Prehánky
23 °C / 8 °C
Edita
Piatok
Prehánky
20 °C / 6 °C
Cyprián
Sobota
Dážď
18 °C / 3 °C
Václav
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd