Víkend bude pekelne horúci, no schladia ho intenzívne búrky

Peter Minárik

Naše územie čaká pekelne horúci víkend, ktorý ukončí až nedeľňajší večer pomerne intenzívnymi búrkami. Pripraviť sa treba na extrémne vysoké teploty, ale aj potencionálne silné búrky. Pozrite si, čo presne čaká naše územie.

Po troch búrlivých dňoch, ktoré na naše územie prinášali množstvo búrok a zrážok nás počas dnešného dňa čaká upokojenie situácie. Počasie bude slnečné, teplé a prehánky, či búrky hrozia len výnimočne. Všetko sa to zmení v nedeľu večer.

To začne počasie na našom území ovplyvňovať studený front, na ktorom sa bude vytvárať vlna pomerne intenzívnych búrok.

Víkend prinesie teploty až do +35 °C

Dnes máme pred sebou prvý horúci deň. Teploty by na strednom a východnom Slovensku mal byť ešte zväčša pod hranicou +30 °C, no nad tropickú hranicu sa už dostanú teploty vo Východoslovenskej a v Podunajskej nížine. Teplo bude aj na Záhorí.

 

Po väčšinu dňa sa na našom území očakáva prevažne pokojné, slnečné počasie, no popoludní sa v oblasti východu môže vytvárať kopovitá oblačnosť a ojedinele hrozia prehánky, či búrky.

Ešte teplejšia bude na našom území nedeľa. Teploty sa už na mnohých miestach nášho územia dostanú nad tropickú hranicu +30 °C. V Podunajskej nížine budú teploty atakovať hodnoty až do +35 °C.

V závere víkendu pozor na búrky

Horúce počasie na našom území skončí v nedeľu. Počasie začne ovplyvňovať studený front od západu, ktorý podvečer prinesie prvé búrky.

 

Búrky, ktoré nás v nedeľu večer a v noci na pondelok čakajú budú aj intenzívne. Sprevádzané totiž budú silným nárazovým vetrom a prívalovými zrážkami.

Tento víkend tak prinesie ďalšie extrémy v počasí a to najskôr vysoké teploty, po ktorých bude nasledovať mnoho búrok.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
25 °C / 14 °C
Diana
Zajtra
Prehánky, búrky
27 °C / 12 °C
Berta
Streda
Prehánky
25 °C / 11 °C
Miloslav
Štvrtok
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Prokop
Piatok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Cyril
Sobota
Polooblačno
31 °C / 10 °C
Patrik
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd