VIDEO: Známe a obľúbené kúpele skončili po búrkach pod vodou

Dominik Cenkner

Pondelkové búrky sú na Slovensku aktívne aj v podvečerných hodinách. Už sme vás informovali o tom, že aktuálne vyčíňajú na severovýchode Slovenska. Po búrkach tak skončili pod vodou aj známe a obľúbené kúpele.

Pondelkové popoludnie je na Slovensku opäť raz búrlivé. Prvé búrky sa vyskytli okolo 13:45 v severovýchodnej časti Nízkych Tatier a neutíchli ani do 19. hodiny.

Dnešné búrky sa tvoria najmä vďaka zbiehavému prúdeniu v oblasti hôr. Postupujú pritom ďalej na severovýchod.

Poprad pod vodou

Medzi prvými miestami, ktoré pondelkové búrky zasiahli, bolo okolie Popradu. V podtatranskom meste spadlo značné množstvo zrážok.

 

Podľa amatérskych zrážkomerných staníc sa úhrny môžu pohybovať až na úrovni 60 mm. Časť mesta sa preto ocitla pod vodou.

To spôsobilo problémy najmä na cestách. Niektoré úseky ciest tak boli prejazdné s problémami.

Búrky udreli aj na severovýchode

Po 17. hodine sa intenzívnejšie búrky presunuli do okolia Bardejova. Aj tam priniesli väčšie množstvo zrážok.

V severnej časti Bardejova umiestnená amatérska zrážkomerná stanica udáva úhrn na úrovni 18 mm. A to v priebehu necelej hodiny.

Pod vodou sa tak ocitla obec Mokroluh v Bardejovskom okrese. Živel však neobišiel ani Bardejovské kúpele.

Známe kúpele skončili pod vodou

Búrky si nevyberajú a dnes teda udreli v plnej sile aj v známych a vyhľadávaných kúpeľoch. Pod vodou skončila časť areálu. Našťastie však popoludňajšie búrky neohrozili pacientov a návštevníkov a nedošlo ani k ochromeniu fungovania kúpeľov.

 
 

Podľa dostupných informácií v meste Bardejov je v teréne v súvislosti s nepriaznivým počasím množstvo hasičov. Zasahovať musia na viacerých miestach.

Búrky dokážu spôsobiť veľké materiálne škody. Chráňte preto seba aj svoj majetok pred nástrahami počasia vďaka poisteniu. Vyplňte nezáväzný formulár a vďaka nám teraz môžete získať zľavu na existujúce aj nové poistné zmluvy.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
23 °C / 10 °C
Mária
Zajtra
Dážď
19 °C / 8 °C
Ctibor
Sobota
Dážď
14 °C / 3 °C
Ľudomil
Nedeľa
Dážď
13 °C / 2 °C
Jolana
Pondelok
Občasný dážď
18 °C / 4 °C
Ľudomila
Utorok
Prehánky
19 °C / 3 °C
Olympia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd