VIDEO: V Poľsku sa pretrhla priehrada. Ničí domy a strhlo aj hasičov

Veronika Salayová

Poľsko aktuálne čelí obrovskej katastrofe. Kvôli extrémnemu náporu vodu sa pretrhla priehrada a zaplavila poľské mesto Stronie Śląskie. Škody budú katastrofické.

V poľskom meste Stronie Śląskie sa pretrhla hrádza, ktorá zadržiavala obrovské množstvo vody. Mesto teraz čelí absolútnej katastrofe a totálnej povodni. 

Priehrada nevydržala obrovský nápor vody a dnes okolo poludnia sa pretrhla a zaliala mesto. Prvé videá z oblasti ukazujú obrovskú silu vodu, ktorá po sebe zanechá spúšť. 

 

Poľsko čelí veľkej katastrofe

Na jednej z fotografií je vidieť aj to, ako voda strhla hasičské auto. Dopady budú v meste celkom určite extrémne. Zatiaľ však veľa informácií nie je vzhľadom na to, že k pretrhnutiu priehrady došlo len nedávno. 

voda strhla aj hasičské auto
voda strhla aj hasičské auto, foto: Lubuscy Łowcy Burz

Na tejto fotografi je napríklad vidieť, ako extrémna sila vody strhla časť domu v pozadí. 

škody po povodni budú obrovské
škody po povodni budú obrovské, foto: Lubuscy Łowcy Burz

 

Už včera sme našich čitateľov informovali, že hrozí k pretrhnutiu tejto priehrady na rieke Morawka v Stronie Śląskie. Tu sa už včera začala voda prelievať cez hrádzu a hrozilo pretrhnutie.

Tento hrozivý scenár sa dnes naplnil a Poľsko tak čakajú ťažké chvíle. Dúfajme, že nedôjde aj k stratám na životoch, keďže túto oblasť preventívne evakuovali. 

 

Najviac zrážok sa posledné dni spadlo v južnej časti Sliezska, kde denné úhrny presahujú 130 mm zrážok. Podľa údajov IMWM došlo v nedeľu okolo 12:30 k prekročeniu 3.SPA na 93 hydrologických staniciach. 

V prípade nových informácií budeme správu aktualizovať. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
24 °C / 5 °C
Eugénia
Zajtra
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd