FOTO: Tornádo pri hraniciach napáchalo škody. Zničených je 30 domov

Ema Bazhaykin

V nedeľu podvečer na rakúsko-maďarských hraniciach zosadlo tornádo, ktoré napáchalo obrovské škody v okolitých obciach. Zábery z obce Narda zobrazujú spúšť, ktorú po sebe zanechalo.

Na rakúsko-maďarských hraniciach včera podvečer zosadlo tornádo. Začalo vznikať na rakúskych hraniciach a priblížilo sa k mestu Szombathely, kde sa prejavilo naplno. 

Okrem rizika vzniku krúp včera výrazná dynamika priala aj možnosti, že vznikne tornádo. A táto predpoveď sa sa napokon podvečer potvrdila.

Tornádo zosadlo neďaleko našich hraníc

Prvé náznaky prišli už z rakúskeho Grosspetersdorf, kde supercelárna búrka postupovala k maďarskému mestu Szombathely. Tam sa už naplno prejavila a vyskytlo sa tornádo.

 

V Maďarsku ide už o druhé tohtoročné tornádo. To včerajšie pritom podľa najnovších informácií napáchalo poriadne škody.

Podľa najnovších informácií nespôsobili tornádo priamo v meste Szombathely, ale v neďalekej obci Narda ležiacej 10 km od mesta.

Tornádo bralo strechy domov a vytrhávalo stromy

Tornádo v obci Narda poškodilo až 30 domov, väčšina z nich skončila so strhnutými strechami. Silný prírodný živel vyvracal stromy, ktoré padali na miestne komunikácie a ničili aj okolostojace budovy či autá.

Fotografie od obyvateľov obce Narda, ktorí zachytili spúšť po tornáde, si môžete pozrieť v galérii.

 

Veterná smršť napáchala škody nielen v Narde, ale zasiahla aj okolie Nagybárkány a Bátonyterenye. Počasie sa neupokojí ani dnes, oblasťou sa môžu prehnať intenzívne búrky so silným vetrom aj krupobitím.

Pokojné počasie nečaká ani Slovensko, preto pre vás priebežne sledujeme situáciu v PRENOSE»»»

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Zajtra
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Občasný dážď
20 °C / 10 °C
Vladislav
Štvrtok
Dážď
22 °C / 7 °C
Edita
Piatok
Prehánky
18 °C / 6 °C
Cyprián
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd