VIDEO: Silné sneženie v Afrike. Táto krajina zažíva neobvyklú zimu

Veronika Salayová

Na južnej pologuli panuje dnes posledný zimný deň, no v Južnej Afrike to vyzerá tak, že zima je v plnom prúde. V tejto africkej krajine spadlo neuveriteľné množstvo snehu, ktoré paralyzovalo najmä frekventovanú diaľnicu. 

Na takéto kvantum snehu veru obyvatelia v Južnej Afrike zvyknutí nie sú. Sneh v Južnej Afrike počas zimy síce nie je veľmi neobvyklý, ale zvyčajne ide len o poprašok alebo len pár centimetrov snehu, a aj to uprostred zimy a nie na jej samom konci.

Počas dnešného rána však v tejto africkej krajine spadlo až neuveriteľných 40 cm snehu, čo v podstate do pár minút paralyzovalo najľudnatejšie mesto Johannesburg.

zasnežená diaľnica z Johanessburgu
zasnežená diaľnica z Johannesburgu, foto: MeteoNews24 

 

 


Paralyzovaná diaľnica

Najväčšie problémy v dôsledku silného sneženia mala dnes frekventovaná diaľnica N3 z Johannesburgu smetom na Durban, ktorá ostala úplne paralyzovaná.

Centimetre snehu dnes rýchlo pribúdali a autá neboli schopné pokračovať, čoho výsledkom bola extrémne dlhá kolóna.

Aj video a fotografie ukazujú, že výška snehu na diaľnici sa pohybovala okolo 40 až 50 cm, pričom autá mali úplne zasnežené kolesá. 

zasnežená diaľnica z Johanessburgu
zasnežená diaľnica z Johannesburgu, foto: MeteoNews 24

 

 


Ide o anomálnu udalosť, keďže september už býva zvyčajne teplým mesiacom a teploty sa tu zvyčajne o takomto čase dostávajú k teplotám až do +25 °C.

V septembri už v Južnej Afrike začína naplno prejavovať turizmus, keďže teploty ešte nie sú počas tohto mesiaca vysoké. Tento rok je to však inak a zima si ešte nepovedala svoje posledné slovo.

sneh v Johanessburgu
sneh v Johannesburgu , foto: Meteoweb

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Zajtra
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Občasný dážď
20 °C / 10 °C
Vladislav
Štvrtok
Dážď
22 °C / 7 °C
Edita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd