VIDEO: Rimavskou Sobotou sa prehnala silná búrka, vietor lámal stromy

Ema Bazhaykin

Krátko popoludní začalo byť na Slovensku búrlivo, v Rimavskej Sobote už búrka so silným vetrom stihla napáchať škody.

Prvé búrky sa dnes na Slovensku začali vytvárať popoludní v podobe samostatných búrkových buniek najmä na strednom a západnom Slovensku.

O niečo búrlivejšie začalo byť s pribúdajúcimi hodinami v okolí Bratislavy a Dunajskej Stredy, kde už začali byť búrky aj bleskovo aktívnejšie.

Búrkové línie k nám dnes prichádzajú z juhu až juhovýchodu a postupujú ďalej na sever až severozápad. Na našom území už doposiaľ udrelo 2 450 bleskov a intenzívny dážď so silným vetrom už stihol napáchať škody v Rimavskej Sobote.

 

Silný vietor v Rimavskej Sobote vyvracal stromy

Krátko pred 17:00 h zasiahol Rimavskú Sobotu lejak so silným vetrom. Ulice a cesty zostali na istý čas zaplavené. Pod vodou sa ocitla ulica v centre mesta za námestím smerom na autobusovú a železničnú stanicu.

Vietor dokonca lámal aj stromy, a to rovnako v centre meste. Na mieste už zasahujú hasiči a spadnutý strom z cesty odstraňujú. 

 

Búrky sú aktuálne na strednom a západnom Slovensku

Búrky a zrážky sa aktuálne nachádzajú na strednom a západnom Slovensku. Vzhľadom na stacionárny charakter búrok sú stále možné lokálne záplavy.

Bleskovo aktívne búrky úradujú hlavne v okolí Bratislavy a v južnej polovici Záhoria, takisto v okolí obce Buč a v oblasti Rimavskej Soboty.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd