VIDEO: Na Pohode lietajú stany. Organizátori festival prerušili. Stan SLSP sa zrútil

VIDEO: Na Pohode lietajú stany. Organizátori festival prerušili. Stan SLSP sa zrútil
Veronika Sádovská

Na festival Pohoda si to zamierila silná búrka, krúpy a nárazový vietor. Organizátori prerušili akciu a odporúčajú ľuďom nájsť úkryt, potrvá to možno niekoľko hodín.

Organizátori nášho najväčšieho festivalu Pohoda sa rozhodli prerušiť túto akciu kvôli prichádzajúcemu zrážkovému pásmu, ktoré prináša silný vietor, veľké krúpy a lejak. Program pozastavili do odvolania.

Účastníkom oznámili, že sa chystá zrážkové pásmo s niekoľkými búrkami a výdatným dlhotrvajúcim dažďom, ktorý môže trvať aj niekoľko hodín.

 

Lietajú stany, ľudia hľadajú úkryt

Pred ním búrkou dorazil na Pohodu silný vietor, ktorý podľa účastníkov spôsobil, že niektoré stany začali doslova lietať. Organizátori odporúčajú ukryť sa v stanoch alebo autách, no vzhľadom na to, že v búrke sa ukazuje, že padajú väčšie krúpy, bezpečnejšie bude ukryť sa v aute.

Ak by sa však ľuďom úkryt nepodarilo nájsť, zverejnili aj ďalšie pokyny ako sa vyhnúť hlavne úderu bleskom. Ak by nenašli úkryt v stane v aute, majú odhodiť od seba všetky kovové predmety, čupnúť si jednotlivo na zem, nezdržiavať sa v skupinkách ani v blízkom okolí vysokých predmetov.

Najhoršie je, ak vás búrka postretne na otvorenom priestranstve a znova sa o tom presvedčili práve na tomto festivale.

Dorazili aj hasiči

Obrovský nápor na Pohode nezvládla ani telefonická a internetová sieť. Na niekoľko minút úplne vypadla. Zo dňa sa stala totálna noc, fúkal silný vietor a udierali blesky. Viac si môžete pozrieť v našom exkluzívnom videu.

Na miesto už prišli aj hasiči a záchranári, avšak zatiaľ nie je jasné či bol niekto zranený. Podľa informácií od účastníkov ale už jedna sanitka odišla a dorazili ďalšie.

Festival Pohoda včera odštartoval svoj 27. ročník. Trojdňový maratón hudby, tanca, divadla, vizuálneho umenia, diskusií či workshopov odpálila kultová slovenská kapela Para špeciálnym, poldruhahodinovým koncertom.

 

Búrky už narobili škody

Búrky sprevádza silný vietor, ktorý už dnes lámal stromy. Tie spadli hneď na niekoľkých miestach na cesty a na miesto museli vyraziť hasiči. Náš čitateľ dokonca zaznamenal poryv vetra o sile víchrice.

Aktuálne dianie pre vás budeme naďalej sledovať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd