VIDEO: Na niekoľko ruských regiónov zaútočili mraky pakomárov

Veronika Salayová

Viaceré ruské regióny doslova zamorili pakomáre. Tento rok sa rozmnožili natoľko, že je ich neuveriteľné množstvo. Dokonca ich nezastavia ani sieťky proti komárom.

Regióny Astrachan, Volgograd, Riazaň a Nižný Novgorod napadli pakomáry, ktoré sa v uliciach miest a dedín doslova hemžia v oblakoch. 

Obyvatelia regiónu Riazan zverejňujú videá zamorenia pakomára. Miestni obyvatelia sa v komentároch sťažujú na to, že sa boja vyjsť von z domu.

Repelenty proti hmyzu sa v regáloch obchodov míňajú do hodiny, a ľudia tak používajú ľudové recepty, ako napríklad kúpanie vo vodnom roztoku vanilínu s kvapkou rastlinného oleja.

 

Za premnoženie pakomárov môže počasie

Príčinou tohto extrémneho premnoženia bola podľa odborníkov silná povodeň v tejto sezóne. Práve vysoká vlhkosť prostredia je obzvlášť priaznivá pre rozmnožovanie tohto hmyzu.

Zároveň mrazy na začiatku mája trochu oddialili liahnutie pakomárov a teraz sa hmyz objavil naraz, a nie postupne. Tieto dva faktor prispeli k takémuto enormnému množstvu hmyzu v týchto ruských regiónoch.

Pakomáry však možno len ťažko považovať za hroznú pohromu, pretože podľa biológov nás čaká nepríjemnejšia situácia, a to rovnako rozsiahly výskyt komárov.

 

Po pár týždňoch prestanú neškodné pakomáre obťažovať Rusov a na rad prídu oveľa viac obťažujúce komáre, ktorých bude taktiež neúrekom. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
34 °C / 13 °C
Oliver
Zajtra
Prehánky, búrky
31 °C / 11 °C
Ivan
Utorok
Jasno
32 °C / 15 °C
Lujza
Streda
Skoro jasno, búrky
34 °C / 11 °C
Amália
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
34 °C / 15 °C
Milota
Piatok
Prehánky, búrky
34 °C / 15 °C
Nina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd