VIDEO: Mesto STUPAVA informuje, aby si ľudia pripravili evakuačnú batožinu

Veronika Salayová

Vedenia mesta Stupava sa vzhľadom na nepriaznivú poveternostnú situáciu v meste vyjadrilo, aby si najviac postihnutí občania pripravili evakuačnú batožinu v prípade potreby. 

Vedenia mesta Stupava sociálnej sieti uviedlo, že je na mieste uvažovať o prípadnej evakuácií niektorých občanov mesta. Tí si majú podľa slov vedenia mesta nachystať evakuačnú batožinu. 

Evakuačné stredisko je zriadené v Základnej škole kpt. Jána Nálepku v Stupave, informuje mesto. Čo vziať so sebou pri evakuácii?

Do evakuačnej batožiny si zbaľte osobné doklady, dôležité zmluvy, dokumenty a cennosti. Nezabudnite na jedlo, lieky, náhradné oblečenie a obuv, základné hygienické potreby, osobnú elektroniku a nepremokavý plášť.

 

Zaplavená veľká časť mesta

Vzhľadom na to, že došlo k vybreženiu Stupavského potoka a Kaštieľskeho parku, došlo k zaplaveniu viacerých nižšie položených ulíc. Aktuálne sú zaplavené a neprejazdné najmä ulice v Stupave: Záhradná, Agátová, Marcheggská, Bitúnková, Nová, Medzipotočná, Líščia, Park, Barónové, Mlynská, Budovateľská a Železničná.

Zaplavená a uzavretá je aj časť Hlavnej ulice v okolí parku a mestského úradu. Zaplavenie ďalších ulíc v najbližších hodinách nemožno vylúčiť, no vzhľadom na neutíchajúce zrážky a prísun vody z Malých Karpát je pravdepodobné, že dôjde ešte k ďalším možným záplavám.

Občanom zároveň oznamujeme, že vrecia s pieskom na ochranu pred povodňami sú pripravené na zbernom dvore. Ak občania potrebujú vrecia na ochranu svojho majetku, môžu si ich vyzdvihnúť. 

 
Mesto zároveň prosí obyvateľov ulíc: U Kozanka, Lisčia, Jelenia, Medzipotočná, Pajštúnska a Park, aby dočasne obmedzili vypúšťanie domových odpadových vôd.
Dôvodom je zaplavenie prečerpávacej stanice Park.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd