VIDEO: Intenzívne zrážky pri búrkach ochromili vodičov na diaľnici

Dominik Cenkner

Silné búrky prakticky presne po roku opäť raz zasiahli taliansky región Emilia Romagna. Intenzívne zrážky na čas pozastavili aj dopravu na diaľnici.

Pred rokom zasiahli sever Talianska, konkrétne región Emilia Romagna intenzívne búrky a zrážky, ktoré spôsobili rozsiahle povodne. Pamätajú si to aj fanúšikovia motoršportu, konkrétne F1, keďže pre nepriaznivé počasie musela byť zrušená aj Veľká cena F1 a jej sprievodné podujatia.

Už počas najbližšieho víkendu sa majú preteky formuly jeden opäť konať v spomínanej oblasti a opäť raz v nej vyčíňajú búrky i intenzívne zrážky. O situácii na severe Talianska sme dnes už informovali v článkoch TU, TU a TU.

 

Intenzívne zrážky ochromili vodičov na diaľnici

Podobne ako včera, silné búrky zasahujú rôzne oblasti Emilia Romagna. V súčasnosti sú najviac postihnutými oblasťami severozápadný sektor regiónu, oblasť Boloňa a oblasť Ravenna. Práve v provincii Ravenna sa po včerajšku vytvorila nová supercela.

Intenzívne dažde a krupobitie dnes zaznamenali aj medzi Faenzou a Ravennou. Početné miesta v okolí pokrývali krúpy, ktoré v niektorých prípadoch dosahovali až stredné rozmery. V Cotignole už napršalo 30 mm, vo Villaprati 13 mm a v Lugu 10 mm, presne tie isté oblasti zasiahla včerajšia silná búrka.

Video v úvode článku ukazuje intenzitu zrážok, keď na čas bolo ovplyvnené aj dianie na diaľnici medzi Faenzou a Ravennou.

 

Na záver len dodáme, že všetko dianie pozorne sledujeme. Všetky dôležité informácie nájdete v našom ONLINE textovom prenose.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd