VIDEO: Centrum Nitry úplne pod vodou. Pri Mlynoch voda poškodila cestu. Na mieste zasahuje aj polícia

Veronika Salayová

Centrum Nitry sa po intenzívnych búrkach ocitlo úplne pod vodou. Najhoršia situácia bola pri Mlynoch, kde bolo vody neúrekom. Voda dokonca poškodila aj cestu pri križovatke pri tomto obľúbenom nákupnom centre.

Slovensko sužuje druhá, oveľa intenzívnejšia vlna búrok, ktorá dorazila po ranných búrkach. Tie na západné Slovensko priniesli okolo 2 500 bleskov, no aktuálne sa ženie cez naše územie ďalšia vlna búrok s intenzívnou bleskovou aktivitou, ktorá celkový počet bleskov navýšila na viac ako 7 000.

Najväčšie škody po búrkach a downburste hlási Nitra a okolie. V neďalekých Žiranoch dokonca zosadlo tornádo. Situácia je však veľmi zlá aj v samotnom centre mesta.

Pri búrkach spadlo obrovské množstvo vody, a to až vyše 50 mm za pomerne krátky čas. Podľa amatérskych zrážkomerných staníc to bolo aj okolo 65 mm v tejto oblasti.  Pôda nestihla absorbovať takéto výrazné úhrny, a tak mesto zaplavili prívalové zrážky, ktoré spôsobili bleskové povodne.

 

Zatopené centrum Nitry pri Mlynoch

Centrum mesta pri Mlynoch je plné vody a autá mali veľký problém s prejazdom. Rovnako tak bolo zatopené aj Štefánikovo nábrežie a Štúrova ulica. Pri obchodnom centre Mlyny je dokonca poškodená vozovka pri hlavnej križovatke a aj chodník. Na mieste už zasahuje polícia. 

Nákupné Centro Nitra na Akademickej ulici ostalo taktiež po búrke vytopené. Zaplavené záhrady hlásia aj obyvatelia Kalvárie, a to nie je všetko. Zaplavené ostala aj celá Klokočina, kde sa voda valila dolu kopcom po ceste.  

Pod vodou sa ocitol aj zoborský kruhový objazd, pričom na sa tu objavilo okrem vody aj množstvo naplavených kameňov, ktoré sa valili z kopca spolu s vodou. Pri prejazde frekventovaným zoborským kruhovým objazdom preto jazdite opatrne. 

Voda v centre Nitry už mierne opadla, no niektoré cesty sú stále plné vody.

 

Situácia je naďalej veľmi nebezpečná

Intenzívne búrky stále neutíchajú. Obyvatelia na západnom Slovensku sa tak musia mať stále na pozore. Počasie bude spôsobovať problémy až do večerných hodín. Úplne bez búrok však nebudeme ani počas noci.

Na záver len dodáme, že aktuálnu situáciu sledujeme LIVE v našom textovom prenose. Ten je k dispozícii po kliknutí >>>TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
35 °C / 15 °C
Melánia
Zajtra
Búrky
25 °C / 14 °C
Diana
Utorok
Prehánky, búrky
27 °C / 12 °C
Berta
Streda
Prehánky
25 °C / 11 °C
Miloslav
Štvrtok
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Prokop
Piatok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Cyril
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd