VIDEO: Búrky na západe Slovenska predvádzajú veľkolepú BLESKOVÚ ŠOU

Veronika Salayová

Na západnom Slovensku v týchto chvíľach prebieha poriadna blesková šou. Bleskové výboje udierajú takmer každú sekundu a obloha sa tak permanentne osvetľovaná. 

Aktuálne máme na Slovensku poriadne silné búrky, ktoré sú bohaté na bleskové výboje. Tie takmer každú sekundu udierajú a na oblohe tak prebieha hotová blesková šou.

Za krátky čas udrelo na západnom Slovensku už 1 300 bleskov a tento počet rýchlo stúpa. Búrky tak doslova „vybuchujú“ nad hlavami.

Najsilnejší zhluk búrok je aktuálne na Záhorí a západne od Trnavy, a túto svetelnú šou je vidieť na ďaleké kilometre. Túto svetelnú šou pozorujú napríklad v Nitre či v Senci. 

 

So silnými búrkami treba počítať aj v priebehu nočných hodín, pričom búrky budú sústredené nad západným a severozápadným Slovenskom a budú smerovať na severovýchod.

Nočné búrky postúpia aj nad stredné Slovensko, kde postupne prejdú do dažďa.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
17 °C / -4 °C
Sergej
Zajtra
Oblačno
17 °C / -4 °C
Alojza
Štvrtok
Skoro jasno
18 °C / -2 °C
Kvetoslava
Piatok
Jasno
19 °C / -3 °C
Aurel
Sobota
Jasno
18 °C / -4 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
17 °C / -3 °C
Sabína
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd