VIDEO: Búrky a lejaky za našimi hranicami spôsobili povodne. Rakúsko je v pohotovosti

Veronika Sádovská

Pokojné počasie určite nepanuje u našich susedov, kde bojujú s povodňami po včerajších silných lejakoch a búrkach. Daždivo je v Rakúsku aj dnes.

Kým si u nás užívame konečne pokojné počasie bez búrok, na mnohých miestach aj s príjemnejšími teplotami ako uplynulé dni, v Rakúsku bojujú so záplavami po včerajších búrkach. Nepridávajú k tomu aj dnešné zrážky, ktoré sú prevažne stacionárne, prípadne sa oblačnosť pohybuje len pomaly.

Počasie nad Alpami ovplyvňovala brázda nízkeho tlaku vzduchu, ktorá priniesla na územia Rakúsku búrky aj silný dážď, ktorý spôsobil problémy. Včera tam udrelo aj takmer 50 000 bleskov.

 

 

Dážď ešte nekončí

Hoci by sa mohlo zdať, že dnes si od dažďa vydýchnu, opak je pravdou. Výraznejšie zrážky sa ale presunuli viac na východ, a teda aj bližšie k nášmu územiu. V oblasti Álp už dnes také silné lejaky nie sú.

Táto zmena počasia ovplyvňuje aj okolité krajiny, ku ktorým patrí aj Slovensko. Hlavne na juhozápade sa vyskytujú slabšie zrážky, ktoré už neprinášajú také vysoké úhrny, ako tomu bolo včera u našich susedov.

Počasie sa teda hlavne tu zmení na príjemnejšie a aj teploty na juhozápade klesli na +25 °C. Veľmi teplo je stále hlavne v južných oblastiach stredného a východného Slovenska.

 

 

Vysoké teploty sa vrátia

Aktuálne teploty v západnej časti Rakúska stúpajú a leto sa vráti počas zajtrajšieho dňa aj na juhozápad Slovenska. Oblačnosť by sa mala počas nedele rozpadnúť a slnko tak bude ohrievať vzduch znova na hodnoty presahujúce +30 °C.

Aké počasie nás ešte čaká dnes, zajtra či o dva týždne, si môžete pozrieť v našej predpovedi.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
19 °C / 4 °C
Ľudomila
Zajtra
Prehánky
23 °C / 6 °C
Olympia
Streda
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
23 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Skoro jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd