VIDEO: Búrka s krúpami sa prehnala diaľnicou. Krúpy rozbíjali autám okná

Ema Bazhaykin

Silné búrky s nebezpečnými sprievodnými javmi dnes sužujú celú našu oblasť. Na tejto diaľnici rozbíjali autám okná krúpy veľké ako golfové loptičky.

Popoludňajšie búrky sa dnes ženú celou našou oblasťou od Talianska cez Balkán až po východnú Európu.

Búrky dnes úradujú a páchajú škody nielen na Slovensku. Silná búrka s krupobitím sa okolo 16:00 prehnala aj severným Talianskom cez región Veneto. Priniesla krúpy o veľkosti golfových loptičiek.

Tie okrem početných škôd na budovách či úrode rozbíjali aj okná áut, o čom svedčí video jedného zo svedkov.

 

Búrková línia sa prehnala oblasťou medzi mestami Rovigo, Padova, Vicenzo a Verona, kde napáchala škody.

Postihnuté oblasti
Postihnuté oblasti, zdroj: Meteo News 24

Severné Taliansko dnes čelilo nepriaznivému počasiu

Pre severné Taliansko od Lombardie po región Veneto až cez „predalpie“ dnes platila výstraha pred nebezpečnými búrkami a nepriaznivými sprievodnými javmi. Prognózy sa, bohužiaľ, naplnili.

Silná búrka s intenzívnymi zrážkami a obzvlášť veľkými krúpami sa prehnala aj cez diaľnicu medzi Veronou a Vicenzou. Krúpz o veľkosti golfových loptiček tu spôsobili kolaps dopravy a autám rozbíjali sklá.

Búrky sa tu tvoria v labilnom vzduchu najmä v oblasti predalpského pásma a stredovýchodnej nížiny. Vietor môže miestami fúkať rýchlosťou 20 až 40 km/h, a to najmä v horských oblastiach.

 

Zlepšienie búrkovej situácie sa v týchto oblastiach Talianska neočakáva ani zajtra. Pretrvávať bude nestabilná situácia najmä v blízkosti hôr, a to v predalpskej oblasti a časti nížiny.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd