VIDEO: Nočný masaker po supercele. Dnes sa budíme do veľmi búrlivého rána

Veronika Salayová

Máme sa za sebou búrlivú noc a aj poriadne búrlivé ráno. Blesky a hromy budia najmä východniarov. V noci sa našou oblasťou prehnala aj veľmi nebezpečná supercela s krúpami, ktorá spôsobila hotový masaker. 

Nad našou oblasťou sa vlní studený front spojený s tlakovou nížou nad južnou Škandináviou a Severným morom. Avšak stále k nám prúdi aj veľmi teplý vzduch, ktorý dvíha teploty veľmi vysoko.

Aj dnes nás čaká horúci deň, avšak bude aj viac oblačnosti a aj dnes sa pripravte na búrky. Búrky však na Slovensku úradujú od nočných a skorých ranných hodín, pričom tieto búrky boli aj veľmi intenzívne.

Prinášajú vysokú bleskový aktivitu, pričom udrelo už vyše 15 000 bleskov, a prívalové zrážky. Lokálne spadlo už takmer 40 mm zrážok pri búrkach. 

 

Supercela s krúpami 

Ráno sa budia do poriadne búrlivého rána najmä obyvatelia východného Slovenska, ale búrky úradujú aj v okolí Brezna. Najsilnejšie búrky sú v Hornádskej kotline a v Ondavskej vrchovine. Búrky postupujú na severovýchod.

Kým búrky na Slovensku sú nebezpečné len bleskami a zrážkami, v susednom Poľsku cez Kielce prešla silná búrková supercela s krúpami.

Táto supercela priniesla toľko vody a ľadových krúpy, že ulice sa chvíľami zmenili na rieky s krúpami. Pozrite si nočný masaker v Poľsku na videu. 

 

Výraznejšie búrky nás však čakajú až počas dňa, predovšetkým v oblasti východného Slovenska. Búrky môžu byť naďalej lokálne aj veľmi intenzívne. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
15 °C / -2 °C
Lukáš
Zajtra
Jasno
17 °C / -1 °C
Kristián
Nedeľa
Jasno
16 °C / -3 °C
Vendelín
Pondelok
Jasno
16 °C / -4 °C
Uršuľa
Utorok
Jasno
17 °C / -4 °C
Sergej
Streda
Jasno
16 °C / -3 °C
Alojza
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd