Veľmi teplé počasie bez zrážok na Slovensku pokračuje. Kde sa podela zima?

Veľmi teplé počasie bez zrážok na Slovensku pokračuje. Kde sa podela zima?
Veronika Salayová

Vianočné oteplenie trvá aj po Vianociach a stabilné počasie nad naším územím pokračuje. Zima je preč, aspoň zatiaľ...

Ako sa blížime k záveru roka 2023, zima si dala výraznejšiu pauzu. Už od Štedrého dňa na našom území prevláda teplý charakter počasia. Oteplenie za krátky čas roztopil množstvo snehu, ktorému sa mnohí z nás tešili tesne pred príchodom najkrajších sviatkov v roku.

Topenie bolo také výrazné, že povodne nenechali na seba dlho čakať. Dokonca aj Dunaj narobil nemálo problémov, a to nielen v Bratislave, ale napríklad aj v Budapešti, kde bola jeho hladina veľmi vysoká.

Nateraz odzvonilo aj extrémnym povodniam a máme tu veľmi teplé dni s teplotami okolo +10 °C, ktoré sú vzhľadom na aktuálny dátum nadpriemerné. 

Počasie skôr pripomína jar než zimu v plnom prúde a takýto stabilný charakter nad Slovenskom ešte potrvá aj v ďalších dňoch.

Zima sa dala dlhšiu pauzu

Dnešok prinesie teplé počasie s teplotami opäť do +10 °C bez zrážok, objaviť sa môže len slabé mrholenie. Teplo bude aj na horách, kde môžu teploty vystúpiť až na +8 °C. Tu však treba počítať so silnejším vetrom.

Záver týždňa bude rovnako veľmi teplý, avšak viac zrážok môžeme očakávať v priebehu víkendu. V sobotu budú pršať najmä na severozápade. 

Čo sa týka vyhliadky ohľadom Nového roku, bude prevládať naďalej nadpriemerné teplé počasie, avšak, ako sme spomínali, zrážok bude počas nedele a aj začiatkom budúceho týždňa viac, takže treba počítať s dažďom a prehánkami.

O počasí na prelome rokov vás budeme informovať v samostatnom článku. Zima si tak dala výraznú a dlhú pauzu a kedy sa vráti v plnej sile, je nateraz otázne. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Zajtra
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Občasný dážď
20 °C / 10 °C
Vladislav
Štvrtok
Dážď
22 °C / 7 °C
Edita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd