Varovanie pred BÚRKAMI: Už o pár hodín nás čakajú búrlivé hodiny

Varovanie pred BÚRKAMI: Už o pár hodín nás čakajú búrlivé hodiny
Peter Minárik

Už o niekoľko hodín hrozia na našom území pomerne početné búrky. Búrlivé hodiny nás čakajú v nedeľu a búrky sa môžu objaviť hneď na viacerých miestach. Môže ísť o najbúrlivejšie hodiny za uplynulý týždeň.

Nedeľňajšie popoludnie môže priniesť na naše územie najviac búrok, za posledný týždeň. Počasie u nás je od vplyvom rozsiahlej tlakovej výše, v rámci ktorej sa do našej oblasti dostáva teplý vzduch od juhu, no v nedeľu sa k nám priblíži studený front.

Ten sa bude tiahnuť naprieč Poľskom a čiastočne môže ovplyvniť počasie aj na našom území. Predpovede avizujú, že nedeľňajšie popoludnie bude búrlivé.

Teplý deň vystriedajú búrky

Nedeľa začne veľmi podobným počasím, aké zažívame na Slovensku uplynulé dni. Pred nami je slnečné ráno a dopoludnie a ešte dopoludnia sa môžu teploty na prvých staniciach dostať nad hranicu +30 °C.

 
 

Už popoludní sa však bude počasie meniť. Nad našou oblasťou sa bude nachádzať vlhší vzduch, čo podnieti tvorbu kopovitej oblačnosti. Tá sa začne už krátko po poludní tvoriť v oblasti hôr a postupne sa sformujú prehánky a búrky.

Prvé prehánky a búrky sa budú objavovať v horských oblastiach severného Slovenska. Najvyššia pravdepodobnosť je v oblasti Vysokých Tatier.

Počas popoludnia však bude búrková činnosť naberať na sile aj na početnosti a búrky sa očakávajú na viacerých miestach stredného Slovenska. Podvečer sa však búrky výnimočne môžu presunúť aj do nížin, keďže najmä na západe bude vlhký vzduch, čo sa prejaví na dusne.

 

Ak plánujete nedeľňajšie popoludnie stráviť na horách, tak si dajte veľký pozor. Popoludní vás totiž môže zastihnúť búrka. Viac o tom, v ktorých okresoch sa očakávajú búrky, nájdete na tejto mape >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
17 °C / 2 °C
Jolana
Zajtra
Občasný dážď
19 °C / 4 °C
Ľudomila
Utorok
Prehánky
23 °C / 6 °C
Olympia
Streda
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
23 °C / 7 °C
Ľuboslav
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd