Valí sa ku nám výdatný lejak. Táto časť Slovenska bude najviac upršaná

Valí sa ku nám výdatný lejak. Táto časť Slovenska bude najviac upršaná
Peter Minárik

Nad naše územie práve postupuje výdatný lejak, ktorý v nadchádzajúcich hodinách prinesie celkom slušné zrážky. V jednom regióne však spadne 2x viac ako v iných častiach nášho územia.

Počasie v našej oblasti ovplyvňujú jednotlivo sa prehlbujúce tlakové níže nad Jadranom, ktoré najmä do západného Balkánu prinášajú rozsiahle lejaky a s tým súvisiace povodne. Od juhozápadu postupujú do našej oblasti jednotlivé zrážkové vlny, ktoré nás už zasiahli, no teraz k nám postupuje ešte výraznejšia vlna zrážok.

Aktuálne pomerne intenzívne prší nielen na celom Balkáne, ale už aj v Maďarsku a dážď sa začína rozširovať už aj nad naše územie. V nadchádzajúcich hodinách sa výrazne rozprší.

Valí sa ku nám výdatný lejak

Intenzívny dážď práve v týchto chvíľach postupuje nad naše územie od juhu a už prší v oblastiach južného a východného Slovenska. Postupne sa tento dážď rozšíri a pršať bude na celom Slovensku.

 

Pršať by malo celý piatok a to pomerne intenzívne prakticky na celom našom území, čo poteší hubárov, ktorí sa už vydali na naše hory, no nadchádzajúce hodiny prinesú ďalšiu vlahu.

Lejak potrápi naše územie až do zajtrajšieho poludnia a až v piatok popoludní budú zrážky postupne na našom území slabnúť.

V jednej časti Slovenska naprší najviac

Nasledujúce hodiny sa očakávajú plošné zrážky, ktoré na naše územie prinesú 10 až 20 mm zrážok, no v oblasti juhovýchodného Slovenska bude dážď najvýdatnejší a tu naprší najviac.

očakávaný úhrn zrážok
očakávaný úhrn zrážok
 

Numerické modely očakávajú, že na juhovýchode by mohlo napršať až okolo 30 - 40 mm zrážok.

Dážď síce bude intenzívny, ale nie natoľko, že by na našom území spôsobil problémy, ako napríklad v Slovinsku, či v Chorvátsku, kde sa vyskytujú povodne. Polohu zrážok sledujte ONLINE tu >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
16 °C / 3 °C
František
Zajtra
Prehánky
15 °C / 5 °C
Viera
Nedeľa
Oblačno
18 °C / 3 °C
Natália
Pondelok
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Eliška
Utorok
Skoro jasno
18 °C / 8 °C
Brigita
Streda
Skoro jasno
19 °C / 9 °C
Dionýz
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd