V utorok si užite slnečné počasie. Už zajtra bude oblakov podstatne viac

V utorok si užite slnečné počasie. Už zajtra bude oblakov podstatne viac
Dominik Cenkner

Počasie v našej oblasti je už niekoľko dní prakticky nemenné. Prevláda slnečná obloha a aj teploty sú vzhľadom na ročnú dobu príjemné. Streda prinesie oblakov viac a preto si dnešok užite naplno.

Počasie u nás už niekoľko dní ovplyvňuje tlaková výš. Inak tomu nebude ani dnes, do našej oblasti bude zasahovať od juhovýchodu.

Utorok tak bude jasný až polojasný. Len dopoludnia sa bude tvoriť hmla alebo nízka oblačnosť.

Na cestách si preto dajte pozor. Pri šoférovaní netreba zabúdať aj na ranné mrazy, ktoré sa miestami vyskytujú. Jazdite preto opatrne.

 

Slnečné počasie prinesie príjemné teploty

Maximálna denná teplota dnes vystúpi v rozmedzí od +13 °C do +18 °C. Na väčšine územia budú teploty nad dlhodobým priemerom.

Pomerne príjemne bude aj na horách. Vo výške 1 500 metrov vystúpi teplota na +12 °C.

Oproti víkendu nás dnes vietor trápiť nebude. Očakáva sa slabý až mierny, prevažne južný vietor.

Zajtra nás čaká podstatne viac oblakov

Ako sme vás informovali v tomto článku, stredajšie počasie u nás ovplyvní nielen tlaková výš, ale aj postupujúci studený front od severozápadu. Ten sa však bude rozpadať a tak počasie u nás ovplyvní len mierne.

Jeho dôsledky budeme vidieť na tom, že na oblohe pribudne podstatne viac oblakov. Bude totiž oblačno až zamračené. Teploty sa však meniť nebudú, teda tie denné.

Viac oblakov počas noci z utorka na stredu a najmä zo stredy na štvrtok bude znamenať zmiernenie ba dokonca až prerušenie nočných mrazov. Teploty pod nulou sa vo štvrtok skoro ráno očakávajú už iba v údoliach.

Studený front však ovplyvní počasie len dočasne. Od štvrtka nás opäť čaká príjemné, prevažne slnečné počasie s dennými teplotami od +12 do +18 °C.

 

Vrátia sa aj mrazy, ktoré sa očakávajú predovšetkým ráno. Takéto počasie nás čaká až do konca októbra, kedy by malo postupne dôjsť k výraznejšej zmene. Vývoj deň po dni na nasledujúce dni si pozrite TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
17 °C / -4 °C
Sergej
Zajtra
Oblačno
17 °C / -4 °C
Alojza
Štvrtok
Skoro jasno
18 °C / -2 °C
Kvetoslava
Piatok
Jasno
19 °C / -3 °C
Aurel
Sobota
Jasno
18 °C / -4 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
17 °C / -3 °C
Sabína
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd