V utorok sa pripravte na extra teplé počasie. Vlna horúčav na Slovensku vrcholí

V utorok sa pripravte na extra teplé počasie. Vlna horúčav na Slovensku vrcholí
Veronika Salayová

Ak už aj vy máte dosť pekelných horúčav, tak ešte chvíľu vydržte. Máme pred sebou vrchol horúčav a po ňom už budú teploty mierne klesať. 

Aktuálne na Slovensku zažívane neobvykle horúce počasie s tropickými teplotami nad +35 °C, čo na začiatku septembra nie je úplne bežné.

Denné maximá sa od konca augusta šplhajú o 10 až 12 °C vyššie, než je priemer. Na našom území tak v týchto dňoch zažívame vlnu horúčav, ktorá bude dnes a zajtra vrcholiť.

V utorok a stredu pôjdu teploty ešte o čosi vyššie, než tomu bolo počas uplynulých dní, takže sa poriadne zapotíme. V utorok sa teploty na Slovensku vyšplhajú až k +36 °C, lokálne môžu vystúpiť až k +37 °C. 

 

Následne pôjdu teploty už mierne dole, no stále sa budú držať letných hodnôt. Od konca tohto pracovaného týždňa sa nám už bude o niečo ľahšie dýchať a teploty budú prijateľnejšie vzhľadom na to, že mnohí sme už z toľkého tepla aj unavení, a to najmä obyvatelia južných okresov. 

Aké počasie prinesie utorok?

Dnes bude jasno až polojasno, miestami prechodne zväčšená oblačnosť. Zrána sa treba pripraviť v údoliach na hmlu.

Aj dnes nám potrápia orografické búrky, no dnes by ich veľa byť nemalo. Opäť sa budú tvoriť v okolí hôr a prinesú najmä osvieženie v týchto horúcich dňoch.

 

Pri búrkach prechodne zosilnie vietor a napršať môže do 25 mm zrážok. Nebezpečné sprievodné javy búrok sa dnes neočakávajú. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
24 °C / 5 °C
Eugénia
Zajtra
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd