V Trenčianskych Tepliciach videli medveďa: Prechádzal sa priamo v parku

V Trenčianskych Tepliciach videli medveďa: Prechádzal sa priamo v parku
Ema Bazhaykin

S príchodom jesene je oveľa väčšia šanca stretnúť našu najväčšiu šelmu v osídlených oblastiach, kde si medvede hľadajú potravu na zimu. Jeden taký sa dnes rozhodol poprechádzať po parku v Trenčianskych Tepliciach.

Teploty začínajú byť s panujúcou jeseňou čoraz nižšie, čo je jasným signálom pre najväčšiu šelmu našich lesov – medveďa hnedého, chystať sa na zimný spánok.

S pribúdajúcimi jesennými dňami sa začínajú medvede objavovať čoraz častejšie v blízkosti osídlených oblastí, kde si hľadajú potravu, aby si vytvorili zásoby tuku na zimný spánok.

Treba preto zvýšiť opatrnosť nielen v lese, o čom sa dnes presvedčili. Jeden z mackov sa totiž rozhodol urobiť si peknú jesennú prechádzku priamo v mestskom parku.

 

Polícia upozorňuje občanov na výskyt medveďa hnedého v parku 

V miestnom parku v Trenčianskych Tepliciach bol v sobotu spozorovaný medveď, o čom informovala trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

Podľa oznamovateľa mal medveď vybehnúť z lesa do potoka. „Zásahový tím pre medveďa hnedého bol vyrozumený a smeruje na miesto výskytu. Žiadame občanov o opatrnosť a prechádzku v tejto oblasti si radšej rozmyslite,“ vyzvala polícia.

Zároveň vyzýva občanov, aby ich v prípade potreby kontaktovali na čísle 158.

 

Na mieste sa dnes konajú aj preteky

Medveďa dnes v poobedných hodinách pozorovali na pomerne frekventovanom mieste pri jazierku v parku ktorý sa nachádza neďaleko kúpeľov.

Medveď hnedý sa prechádzal priamo v parku v Trenčianskych Tepliciach
Medveď hnedý sa prechádzal priamo v parku v Trenčianskych Tepliciach, foto: Mesto Trenčianske Teplice

Dnes sa priamo na tomto mieste od ranných hodín konali aj preteky – Kúpeľný duatlon, ktoré podľa miestnych mohli tohto chlpáča vystrašiť.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
15 °C / 2 °C
Michal
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -1 °C
Jarolím
Utorok
Jasno
17 °C / -2 °C
Arnold
Streda
Polooblačno
17 °C / -1 °C
Levoslav
Štvrtok
Dážď
18 °C / 4 °C
Stela
Piatok
Prehánky
19 °C / 4 °C
František
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd