V Rakúsku sa ráno triasla zem. Išlo o jedenáste zemetrasenie u našich južných susedov za víkend

Dominik Cenkner

Obyvateľov juhovýchodu Rakúska dnes ráno zobudilo slabé zemetrasenie. Aj keď nespôsobilo žiadne škody, zvláštnosťou je, že v priebehu dvoch dní zaznamenali u našich južných susedov už jedenáste zemetrasenie.

Ako informuje Európsko-stredomorské seizmologické stredisko, k otrasom došlo krátko pred siedmou hodinou ráno. Hodinky konkrétne ukazovali 06:48 SELČ. 

Epicentrum sa nachádzalo 15 km južne od mesta Klagenfurt am Wörthersee, v ktorom žije vyše 90 000 obyvateľov. Pripomeňme, že ide o oblasť, ktorú len pred pár dňami pustošili ničivé povodne. Dnešné otrasy však výraznejšie škody nespôsobili. 

Zemetrasenie dosiahlo totiž silu len 2 magnitúdy. Pre úplnosť dodajme, že hypocentrum sa nachádzalo v hĺbke 13 km.

zdroj: emsc.eu
zdroj: emsc.eu

Vyše desiatka zemetrasení za dva dni

V priebehu soboty sme vás informovali o sérii zemetrasení, ktoré zasiahli Maďarsko. Niektoré z nich boli aj silnejšie než to, čo sa vyskytlo dnes ráno v Rakúsku. 

V dopoludňajších hodinách došlo k dvom zemetraseniam. Zdalo sa, že krajina má zemetrasenia za sebou, avšak nasledovali ďalšie otrasy. Išlo s najväčšou pravdepodobnosťou o dotrasy, ktoré vyvolali prvé zemetrasenia o sile M 4.0, ku ktorému došlo o 11:16 h.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd