V Rakúsku pri boji so záplavami zomrel hasič. Z krajiny hlásia už tri obete

Dominik Cenkner

V Rakúsku už tretí deň po sebe bojujú s ničivými záplavami. Doposiaľ z krajiny hlásia tri obete, jednou z nich je aj hasič, ktorý pomáhal v postihnutých oblastiach.

Len v priebehu nedele bolo nasadených 1160 hasičských zborov s 20 000 príslušníkmi. V nasadení sú aj stovky dobrovoľných hasičov.

V Dolnom Rakúsku si povodeň vyžiadala ešte dvoch mŕtvych. O život prišiel aj 75-ročný hasič, ktorý zahynul v nedeľu pri odčerpávaní vody. Telá nebohých našli v domoch v štvrti Korneuburg a v okrese St. Pölten.

Celkovo tri obete a obrovské materiálne škody

Situácia v Rakúsku je naďalej veľmi kritická. V Dolnom Rakúsku je v nasadení 11 vrtuľníkov.

 

Úrady musia bojovať aj s množstvom hoaxov, napr. o nedostatku pitnej vody v St. Pölten. „Zásobovanie pitnou vodou v meste je zaručené,“ informujú predstavitelia mesta.

Vo Viedni je stále obmedzená aj prevádzka metra. Cestujúci musia prestúpiť na iné linky, alebo rovno na električky či autobusy. Kedy sa situácia zlepší zatiaľ nie je známe.

Rovnako nie je známe ani to kedy bude môcť 140 pasažierov výletnej lode do Budapešti vystúpiť z lode po tom, čo uviazli vo Viedni.

Pršať bude aj v nasledujúcich hodinách

Rakúski meteorológovia očakávajú zrážky ešte aj v priebehu utorka. Výdatne má pršať najmä vo Vorarlbersku, Tirolsku a Salzburgu, chvíľu poprší aj v Inn, Mühle a Waldviertel.

 

Situácia sa v krajine začne zlepšovať od stredy. Na záver len pripomíname, že všetky dôležité informácie nájdete v našom LIVE textovom prenose. Stačí kliknúť >>>TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd