V Rakúsku a Česku je už búrlivo. Čoskoro búrky zasiahnu aj Slovensko

V Rakúsku a Česku je už búrlivo. Čoskoro búrky zasiahnu aj Slovensko
Veronika Salayová

V Česku a Rakúsku sa už začali tvoriť prvé dnešné búrky, ktoré onedlho udrú aj na Slovensku. Dnešné búrky budú vznikať náhle a zasiahnu najmä západ nášho územia. 

Pre dnešné popoludnie numerické modely avizovali vznik búrok v Rakúsku a v Česku, a tento scenár sa postupne napĺňa.

Prvé búrky už udreli v oboch susedných štátoch a čoskoro začnú búrky vznikať aj na našom území, kde dnes popoludní očakávame búrlivú situáciu.

Na území Rakúska je aktuálne búrlivejšie a udrelo už vyše 1 400 bleskov, zatiaľ čo v Česku zaznamenali okolo 300 bleskových výbojov.

 

Búrky budú vznikať na Slovensku náhle

Búrky však naberú na sile a jednotlivé búrková jadrá budú nabiehať pomerne rýchle a náhle. Z kopovitej oblačnosti sa budú tvoriť náhle búrky aj na Slovensku.

Dnes popoludní by iniciácii búrok malo dochádzať aj u nás, a to najmä v oblasti západného Slovenska, predovšetkým v Trnavskom a v Trenčianskom kraji. 

Búrky by sa mali pohybovať smerom k juhozápadu a nie je vylúčené, že zasiahnu aj mestá ako Bratislava či Trnava.

 

Dnešné búrky však nebudú veľmi silné či nebezpečné, ale prinesú skôr osvieženie a zrážky, ktoré sú tak potrebné v týchto horúcich dňoch. Lokálne môžu byť búrky aj silnejšie a priniesť prívalové zrážky.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
17 °C / 2 °C
Jolana
Zajtra
Občasný dážď
19 °C / 4 °C
Ľudomila
Utorok
Prehánky
23 °C / 6 °C
Olympia
Streda
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
23 °C / 7 °C
Ľuboslav
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd