V oblasti Žiliny a Považskej Bystrica búrky spôsobujú záplavy

V oblasti Žiliny a Považskej Bystrica búrky spôsobujú záplavy
Peter Minárik

Silná búrka sa aktuálne ženie aj severozápadným Slovenskom. V okresoch Žilina a Považská Bystrica výdatne prší a búrka prináša prívalové zrážky, ktoré spôsobujú problémy.

Ďalšia, veľmi silná búrka nám začala vznikať v oblasti severozápadného Slovenska nad Strážovskými vrchmi. Prvou postihnutou oblasťou je obec Pružina v okrese Považská Bystrica, kde napršalo takmer 60 mm.

Táto výrazná búrka sa následne presunula nad Rajeckú dolinu, kde taktiež prinášala výdatný lejak. V Rajci už spadlo 37 mm a v Kamennej Porube 47 mm zrážok. V Lietavskej Lúčke a v Bytčici spadlo viac ako 33 mm zrážok a výdatný lejak zaplavil miestne cesty, ako aj hlavnú cestu 64 zo Žiliny do Prievidze.

Táto silná búrka sa aktuálne presúva cez Martinské hole smerom do oblasti Vrútok a Martina, kde taktiež môže spôsobiť ďalšie problémy.

 

Búrka prináša intenzívny lejak, ktorý by mohol priniesť 30 až 40 mm zrážok. Sledujte radar >>>
Allianz

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
15 °C / -2 °C
Lukáš
Zajtra
Jasno
17 °C / -1 °C
Kristián
Nedeľa
Jasno
16 °C / -3 °C
Vendelín
Pondelok
Jasno
16 °C / -4 °C
Uršuľa
Utorok
Jasno
17 °C / -4 °C
Sergej
Streda
Jasno
16 °C / -3 °C
Alojza
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd