V noci sa poriadne zababušte. Teploty klesnú až na -5 °C

V noci sa poriadne zababušte. Teploty klesnú až na -5 °C
Dominik Cenkner

Predposledný októbrový víkend prináša na Slovensko takmer idylické jesenné počasie. Aj sobotňajšie teploty boli v celku príjemné. V noci je však už situácia odlišná. Teploty klesajú pod bod mrazu a inak tomu nebude ani zo soboty na nedeľu.

Počasie u nás v priebehu soboty ovplyvňovala tlaková výš, ktorá do našej oblasti zasahovala od severovýchodu. Jej stred sa presúval z Moskovskej oblasti nad Bielorusko.

Sobota tak bola na väčšine územia slnečná. Len zrána sa miestami tvorili hmly alebo nízka oblačnosť.

Bolo aj príjemne teplo. Denné maximá sa šplhali na +13 °C až +18 °C.

 

Idylku jesenného počasia kazil len na juhozápade vietor. Ten fúkal od juhovýchodu, pričom v nárazoch dosahoval do 13 m/s. Našťastie nás nezasiahne víchrica Ashley, ktorá na Britské ostrovy prinesie vietor s nárazmi do 130 km/h.

V noci sa poriadne zababušte

S rovnakým charakterom počasia možno počítať aj v nasledujúcich hodinách. Vplyv tlakovej výše sa však postará o to, že teploty v noci klesnú pod bod mrazu, a to celkom výrazne.

V nočných hodinách zo soboty na nedeľu bude naďalej prevládať jasná obloha. K ránu sa bude tvoriť hmla alebo nízka oblačnosť.

Nočné teploty klesnú na +1 °C až -5 °C. Len na juhu západného Slovenska bude o niečo teplejšie, a to +7 °C až +1 °C.

Počas noci sa očakáva bezvetrie, resp. na juhozápade miestami juhovýchodný vietor do 5 m/s.

 

Jesenná idylka bude pokračovať aj v nedeľu. Časť Slovenska však potrápi silnejší vietor. Viac prezradí naša predpoveď počasia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
17 °C / -4 °C
Sergej
Zajtra
Oblačno
17 °C / -4 °C
Alojza
Štvrtok
Skoro jasno
18 °C / -2 °C
Kvetoslava
Piatok
Jasno
19 °C / -3 °C
Aurel
Sobota
Jasno
18 °C / -4 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
17 °C / -3 °C
Sabína
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd