V niektorých častiach Slovenska to dnes začne byť na pocit neznesiteľne

V niektorých častiach Slovenska to dnes začne byť na pocit neznesiteľne
Peter Minárik

Dnes nás čaká ďalšia vlna horúčav, no tá bude v niektorých častiach nášho územia neznesiteľná. Na vine je vlhší vzduch, ktorý k nám po krátkej prestávke opäť zavíta.

Slovensko dnes čaká ďalší, veľmi horúci deň. Príliv teplého vzduchu bude do našej oblasti pokračovať, no dnes bude oveľa nepríjemnejšie ako včera, napriek tomu, že nebudeme atakovať také maximálne teploty ako včera.

Teploty až na úrovni +36 °C

V priebehu dnešného dňa nás opäť čaká prevažne slnečné počasie. V priebehu popoludnia sa však v horských oblastiach začne vytvárať kopovitá oblačnosť a popoludní hrozia predovšetkým v Žilinskom a v Prešovskom kraji búrky z tepla.

Dnešné teploty sa na viacerých miestach vyšplhajú nad tropickú hranicu +30 °C. Najteplejšie bude opäť na juhu Podunajskej nížiny, kde by sa teploty mohli dostať až nad +36 °C.

očakávaná maximálna denná teplota
očakávaná maximálna denná teplota
 

Na pocit však bude oveľa nepríjemnejšie ako včera a to v dôsledku prítomnosti o čosi vlhšieho vzduchu.

Nepríjemne bude najmä na západe

Dnešné horúčavy budú neznesiteľné v niektorých častiach východného Slovenska a na horách. Na mape však môžete vidieť, že dusné počasie sa očakáva na celom Záhorí a v okolí Bratislavy.

mapa dusna
mapa dusna
 

Dnes bude opäť horúco, no v niektorých okresoch Prešovského kraja, na horách a predovšetkým na krajnom západe to dnes bude oveľa nepríjemnejšie a to vplyvom dusna.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd