Dnes udrú aj búrky. Zasiahnu najmä jednu oblasť. Kde budú horúčavy a kde čakajte búrky?

Dnes udrú aj búrky. Zasiahnu najmä jednu oblasť. Kde budú horúčavy a kde čakajte búrky?
Veronika Salayová

Na Slovensku začala tropická vlna horúčav, no dnes už po sérii pokojných dní udrú aj prvé búrky, ktoré zasiahnu len jednu oblasť Slovenska.

Už v sobotu teploty na mnohých miestach Slovenska, najmä na juhu a juhozápade, presiahli tropickú hranicu +30 °C, a dnes budú ešte stúpať.

Rovnako tak budú teploty na Slovensku stúpať aj budúci týždeň, ktorý sa bude niesť v pekelných horúčavách, aké sme tu ešte tento rok nemali. 

Zatiaľ čo sa včerajší deň niesol skôr v pokojnom duchu bez búrok, a jediné, čo nás trápilo, boli stúpajúce teploty, dnes sa už situácia zmení a letné počasie ukáže svoju pravú tvár. O slovo sa totiž prihlásia búrky. 

 

Búrky udrú na severe Slovenska 

Tie však nezasiahnu naše územie plošne, ale hrozia len na severe nášho územia. Prvé búrky sa budú spočiatku tvoriť v Žilinskom kraji v okolí hôr a budú postupovať smerom k Tatrám, prípade k severovýchodu. 

Búrky budú orografické a nebudú príliš intenzívne. Prinesú najmä svieže ochladenie a zrážky, lokálne s úhrnom do 40 mm. Postupne budú slabnúť v popoludňajších hodinách. 

V noci dorazia ďalšie búrky

Vo večerných hodinách okolo 23.00 hod. však prídu búrky z Rakúska a Moravy a tieto búrky už môžu byť už aj silnejšie. 

 

Búrky sa však budú držať viac-menej pohraničných oblastiach na Záhorí, Považí a na Kysuciach. V skorých ranných hodinách by však mali už zanikať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
16 °C / 5 °C
Viera
Zajtra
Prehánky
15 °C / 3 °C
Natália
Pondelok
Skoro jasno
17 °C / 3 °C
Eliška
Utorok
Skoro jasno
21 °C / 4 °C
Brigita
Streda
Dážď
19 °C / 4 °C
Dionýz
Štvrtok
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Slavomíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd