V Európe vyčíňali búrky. Blesk zasiahol len 18-ročného mladíka

V Európe vyčíňali búrky. Blesk zasiahol len 18-ročného mladíka
Veronika Sádovská

Tlaková níž Berenice sa v sobotu prehnala Pyrenejským polostrovom. Búrlivé počasie prispelo k dopravnému chaosu v Španielsku a Portugalsku. V španielskej Andalúzii zasiahol blesk 18-ročného mladíka a muža previezli do nemocnice.

V sobotu do 16:00 dostali služby v španielskej Andalúzii takmer 300 hlásení týkajúcich sa odstraňovania následkov nebezpečného počasia. Spôsobila ho níž Berenice, ktorá priniesla mimoriadne búrlivé počasie.

Mnohé ulice vo veľkých mestách ostali zaplavené a v paltnosti sú sále meteorologické výstrahy pred búrkami a lejakmi.

 

Do mladíka udrel blesk

Podľa miestnych zdravotníckych služieb sa 18-ročný muž zranil pri love, keď blesk zasiahol oblasť obce Fuente Obejuna. Incident bol nahlásený tesne pred 14, hodinou. Podľa služieb, ktoré citovali miestne médiá, zraneného muža previezli do nemocnice. Bol pri vedomí a jeho zdravotný stav nebol vážny.

Desiatky ciest v Španielsku sú pod vodou, vrátane tých v Badajoze, Seville, Cordobe a Huelve. Na juhu krajiny stále platia žlté výstrahy pred búrkami a lejakmi a v platnosti sú až do dnešného popoludnia.

 

Nebezpečné počasie aj v Portugalsku

K záplavám došlo aj v Portugalsku, kde níž Berenice priniesla výdatné zrážky a búrky na východ a sever krajiny. Podľa portugalskej civilnej obrany boli niektoré cesty v tejto krajine neprejazdné, a to aj pre polámané stromy alebo ich konáre ležiace na ceste.

Tieto búrky boli mimoriadne nebezpečné kvôli silnému vetru aj lejakom. Našťastie, podľa miestnych médií nehrozia rozsiahle záplavy a okrem tohto jedného incidentu sa nestalo nič vážne. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
14 °C / 1 °C
Boris
Zajtra
Jasno
15 °C / 0 °C
Terézia
Streda
Jasno
15 °C / -1 °C
Vladimíra
Štvrtok
Skoro jasno
15 °C / -1 °C
Hedviga
Piatok
Polooblačno
15 °C / -2 °C
Lukáš
Sobota
Jasno
16 °C / -1 °C
Kristián
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd