V Česku hrozí zaplavenie elektrárne, ak sa stretnú dve povodňové vlny

Veronika Salayová

U našich susedov hrozí zaplavenie elektrárne v Třeboviciach. Tento scenár hrozí čoskoro, ak sa stretne povodňová vlna Ondry a Opavy. 

V mnohých obciach a mestách je situácia priam kritická. Mnohé vodné toky sa na území Čiech už vyliali, a rovnako prebehli už stovky evakuácií obyvateľov. 

V Olomouckom a Moravskosliezskom kraji kvôli záplavám vyhlásili stav nebezpečenstva, situácia na Jesenicku je kritická. Desiatky tisíc domácností sú aktuálne bez dodávok elektriny, hlavne na severe Čiech. 

 

Hrozí zatopenie elektrárne

„Ak sa v Ostrave stretne povodňová vlna Odry a Opavy, môže voda zaplaviť elektráreň v Třeboviciach,“ povedal námestník primátora Ostravy Boháč, informuje Blesk.cz.

Voda už  zaplavila neďalekú zoologickú záhradu v Ostrave, avšak zvieratá boli včas presťahované na bezpečné miesto. 

Okrem toho podľa najnovších informácií už v Mikuloviacich, Vidnave a Veľkej Kraši na Jesenicku platí najvyšší povodňový stupeň. Radnice už organizujú evakuáciu stoviek ľudí z ohrozených oblastí.

 

V Mikuloviciach sa chystá evakuácia obyvateľov niekoľkých ohrozených ulíc. V plnom prúde je evakuácia stoviek ľudí z troch ulíc, pričom sú pre nich už pripravené priestory v budove strednej školy. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
24 °C / 5 °C
Eugénia
Zajtra
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd