Už máme po nebezpečných búrkach. Teraz nás čaká pár pokojných a slnečných dní

Už máme po nebezpečných búrkach. Teraz nás čaká pár pokojných a slnečných dní
Veronika Salayová

Sobota sa niesla v búrlivom charaktere počasia, no od silným búrok si môžeme nateraz vydýchnuť. Čaká nás séria pokojných, teplých a slnečných dní. 

Sobota sa od rána niesla v duchu búrok na celom našom území. Kým doobeda bolo búrlivo najmä na západnom a strednom Slovensku, v poobedných hodinách sa búrky presunuli najmä na východ, kde úradovali v plnej sile až do neskorých večerných hodín. 

S pribúdajúcimi večernými hodinami sužovali Gemer a východ nášho územia dokonca aj supercely, ktoré prinášali okrem početných bleskových výbojov a prudkých prívalových dažďov aj krúpy.

Najväčšie krúpy boli zaznamenané na Zemplíne v obci Lieskovec, kde dosiahli priemer 4 cm. Krúpy väčších rozmerov sa objavili napríklad aj vo Vranove nad Topľou. Ďalšie výrazné škody zaznamenané na Slovensku neboli. 

 

Poľskom aj Maďarskom sa včera prehnali búrky, ktoré boli omnoho divokejšie než tie na Slovensku. Krúpy v Maďarsku dokonca dosahovali veľkosť menších mandarínok. Nateraz sme sa však s týmito nebezpečnými búrkami rozlúčili a čaká pár pokojných dní.

Séria pokojného počasia na Slovensku odštartovala

Prvým zo série pokojných dní je dnešná slnečná nedeľa s teplotami do +30 °C a v tomto charaktere počasia budeme pokračovať aj ďalšie dni. Od severozápadu bude k nám zasahovať okraj tlakovej výše.

Nový týždeň tak začneme ustáleným letným počasím s teplotami do +30 °C bez zrážok či búrok. Utorok už prinesie na Slovensko vyššie teploty a hranica +30 °C bude opäť na viacerých miestach pokorená. Teploty by mohli v utorok vystúpiť až na +32 °C. 

Streda bude taktiež veľmi teplá a navyše bude aj veľmi dusno. Teploty môžu vystúpiť v tento deň veľmi vysoko a zrejme streda bude najteplejším dňom celého budúceho týždňa. V strede týždňa však už hrozia prehánky a búrky z tepla, prechodne aj zamračené či oblačné počasie. 

 

Aj štvrtok sa o slovo prihlásia búrky, rovnako ako aj v piatok. Bližšie informácie o búrkach však prinesie v ďalších článkoch, kedy bude situácia jasnejšia. Viac o vývoji počasia na sledujúce dni nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Zajtra
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Občasný dážď
20 °C / 10 °C
Vladislav
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd