UŽ JE TO TU. Odštartovala séria horúčav. Dokedy bude slnečno a teplo a čo nás čaká?

Peter Minárik

Na našom území odštartovalo slnečné a veľmi teplé počasie. Už dnes sa môžu teploty na našom území vyšplhať aj nad hranicu +30 °C, pričom v nadchádzajúcich dňoch bude ešte teplejšie. Čo nás čaká nadchádzajúce dni?

Konečne je to tu. Na našom území odštartovala vlna veľmi teplého a slnečného počasia. Tá nastúpila po dňoch, ktoré prinášali nielen na naše územie veľmi upršané a chladné počasie, ktoré dokonca vyvolali povodne.

Teraz však prichádza na rad počasie, ktoré poteší priaznivcov Slnka a tropických teplôt. Už dnes teploty prekročia hranicu až +30 °C a v nadchádzajúcich dňoch bude ešte o čosi teplejšie.

Pozitívnou správou pre všetkých priaznivcov takéhoto teplého počasia je fakt, že stabilné počasie nás čaká ešte niekoľko dní, a tak skoro nás neopustí.

Letné počasie prináša tlaková výš

Počasie v našej oblasti už niekoľko dní ovplyvňuje tlaková výš. Jej stred sa pomaly presúval od západu smerom nad východnú časť Európy a dnes sa jej stred nachádza už nad Rumunskom. Práve vďaka tomu dnes prichádza k zmene počasia.

Dostávame sa nad zadnú stranu tejto tlakovej výše a vďaka tomu k nám začína prúdiť oveľa teplejší vzduch ako k nám prúdil v uplynulých dňoch. Slnečno bolo na našom území aj v uplynulých dňoch, no od dnes bude teplejšie a každý deň budú teploty prekonávať tropickú hranicu +30 °C.

V priebehu dnešného dňa sa v najteplejších regiónoch Slovenska môžu teploty vyšplhať až nad hranicu +30 °C a veľmi teplé počasie nás čaká aj v nadchádzajúcich dňoch. Pred nami je séria slnečných dní s maximálnymi dennými teplotami od +25 do +33 °C.

Teplo zostane, no pridajú sa búrky

Počasie, pri ktorom nás čaká jasná až polojasná obloha bude na našom území prevládať minimálne od stredy. Potom teplé počasie síce zostane, no v priebehu dňa bude viac búrok.

Do našej oblasti totiž začne prúdiť nielen teplý, ale aj vlhký vzduch a ten sa bude počas dňa labilizovať. V takomto labilnom vzduchu sa začnú tvoriť prehánky a búrky.

Do stredy si tak naplánujte aktivity v exteriéri, ktoré vám neprerušia žiadne prehánky, či búrky. Potom sa však oplatí pozornejšie sledovať vývoj počasia, keďže sa pridajú búrky, ktoré by mohli byť aj intenzívnejšie a môžu opäť spôsobiť problémy.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd