Už je to tu. Búrky sa rozbehli na východe Slovenska

Zuzana Macháčová

Ani dnes si od búrok neoddýchneme. Búrková činnosť sa vytvorila na východe Slovenska. Čo nás dnes čaká?

Cez naše územie postupuje smerom k východu studený front, ktorý prináša búrky. Tie sa začali tvoriť krátko pred 12:00 hod na juhovýchode a severovýchode Slovenska.

Búrky na východe

Dnešné búrky sú sprevádzané predovšetkým výraznejšími zrážkami. Ďalšie nebezpečnejšie sprievodné javy dnes neočakávajte.

 

Búrková činnosť je bleskovo aktívna a doteraz udrelo cez 2 800 bleskových výbojov. Búrok bude postupom času pribúdať a budú sústredné najmä na východ nášho územia. 

Výrazne sa ochladí

Za studeným frontom, ktorý postupuje cez naše územie, sa však od severozápadu začal dostávať chladnejší vzduch a na teploty, ktoré sme zažívali počas víkendu, môžete zabudnúť.

Dnes sa ešte teploty môžu dostať nad hranicu +30 °C v oblasti Východoslovenskej nížiny, no na severozápade bude len okolo +20 °C. Avšak búrky tak ochladia vzduch aj na východe, kde sa bude tiež konečne lepšie dýchať.

 

Pri búrkach prechode zosilnenie aj vietor. Ten v nárazoch bude dosahovať aj viac ako 30 km/h. Vývoj búrkovej činnosti môžete sledovať na našom iRadare.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
24 °C / 10 °C
Prokop
Zajtra
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Cyril
Sobota
Jasno
31 °C / 10 °C
Patrik
Nedeľa
Prehánky, búrky
31 °C / 13 °C
Oliver
Pondelok
Prehánky, búrky
32 °C / 11 °C
Ivan
Utorok
Búrky
32 °C / 15 °C
Lujza
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd